Pescuitul la rapitori

Probabil că nu există nici o momeală mai versatilă decât o naluca. Acest stil de ademenire va prinde peștii de toate speciile de pesti rapitori în toate anotimpurile, indiferent dacă sunteți casting sau trolling.

Ce este o naluca?
Orice pește rapitor care mănâncă în mod obișnuit pești mai mici poate fi vizat cu naluci. O momeală din material plastic sau metal care poate fi condusa intr-un mod cat mai natural posibil pentru a provoca atacul pestilor rapitori poate fi clasificată ca naluca. Intervalele de adâncime la care acestea pot fi conduse variază de la puțin sub suprafață până la fundul lacurilor. Pentru a simplifica lucrurile, nalucile pot fi grupate în cateva categorii majore:

Modele
Nalucile cu cea mai mică adâncime – inclusiv nalucile populare – lucrează cel mai bine în jurul suprafetei apei, in locuri puțin adânci. Locurile ideale pentru a arunca nalucile de suprafata sunt în jurul rocilor, docuri, copacilor scufundati și linii de iarbă situate in proximitatea malurilor. Cheia nalucilor de scufundare superficială este să pescuim fără să convinga rapitorii ca este un pericol. În timp ce acest lucru poate părea nebun pentru o naluca care are două cârlige de marimi diferite atasate, nalucile de mică adâncime sunt extrem de eficiente. Atunci când o naluca este condusa pe langa un obstacol, este adesea cel mai bun moment pentru a prinde un pește, deoarece provoacă o reacție din partea peștilor rapitori. Corpul și buza nalucii vor absorbi impactul, provocând deformarea, iar cârligele vor pătrunde rareori în obstacol cu viteze mari.

Nalucile de suprafata
Nalucile de coborâre funcționează bine în apă mai mică de 30 centimetri, chiar și atunci când se scufundă mai adânc decât suprafata apei. O naluca care se scufundă  30 de centimetri, de exemplu, va fi excelent în apă mai puțin adâncă, deoarece se va indrepta catre substrat și va provoca o perturbare. Ca și nalucile  scufundări superficiale, o deformare declanșează de asemenea lovituri, și o scurtă pauză după o deformare duce adesea la o grevă.

Nalucile de adancime
O naluca adânc scufundatoare funcționează bine pentru pescuitul în afara structurilor de pe țărm, cum ar fi pietrele, canalele și pragurile. Este nevoie de mai mult efort pentru a obține aceste naluci in adancime și pentru a le face să rămână acolo. Ca și stilurile mai puțin adânci, contactul de jos este important, iar orice deformare sau schimbare în recuperare va declanșa o mușcătură.

Primavara
În cele mai multe cazuri, cu cât este mai calda apa, cu atât mai repede doriți să vă mișcați cu lanseta de pescuit la rapitori, echipata cu o mulineta pentru rapitori. O recuperare constantă va fi buna în toate anotimpurile. Nalucile de dimensiuni reduse sunt perfecte pentru primăvară, deoarece multe dintre cei mai mari pești din lac vor începe să pătrundă în ape puțin adânci în pregătirea pentru reproducere. O naluca roșie folosita cu o preluare rapidă se va scufunda în adancime și va arăta ca un peste ranit.

Vara
Pe măsură ce apa se încălzește, la fel și se declanseaza si metabolismul peștilor rapitori. Aceasta este o perioadă a anului când puteți să vă recuperati momeala cât de repede doriți și să pescuiți mai adânc decât în ​​alte sezoane. O naluca cu scufundări adânci este alegerea cea mai bună atunci când pescuiești în afara structurilor țărmului.

Toamna
Toamna este, fără îndoială, cel mai bun sezon pentru a folosi nalucile. Acesta este momentul în care pestii mici devin cei mai activi, iar peștii răpitori încep să-i manance, pregatindu-se de iernat. În lacurile care au o umbră, o naluca de culoare albă sau de culoare galbena, cu o preluare rapidă, este cea mai bună alegere de a brazda apa până când localizați o concentrație de pește.

Iarnă
Iarna este timpul să folosim o naluca cu o latură plană, care produce o acțiune lina. O naluca cu o dimensiune mai mare nu funcționează la fel de bine la temperaturi mai reci, astfel că nalucile cu fața plană sunt alegerea cea mai bună când sunt pescuite cu o recuperare lentă și constantă.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Pescuitul la rapitori

Comments

comments