Inscrierea batranilor la azil – intre necesitate si preferinta

Spre finalul vietii, multi oameni ajung la concluzia ca au muncit destul, s-au ocupat suficient de familie si si-au indeplinit atributiile, asa ca, acum cand nu mai pot sa faca aceste lucruri, trebuie sa se linisteasca si sa se lase ingrijiti de alte persoane. Insa nu ar fi corect fata de copii si de nepoti sa le ceara o favoare atat de mare, de aceea multi batrani prefera singuri sa fie inscrisi si sa traiasca tot restul vietii intr-un azil batrani Bucuresti unde nu numai ca vor fi mai bine ingrijiti dar nu vor deranja pe nimeni. Pentru ca oamenii batrani sunt adesea o povara pentru familiile lor, nevoia ii impinge pe cei mai tineri membrii ai familiei sa ia o decizie de bun augur din toate punctele de vedere pentru intreaga familie si sa isi trimita bunicii spre a fi mai bine ingrijiti la un camin de batrani Bucuresti precum https://azil-pentru-bunici.ro/.

Integrare imediata in azil si in colectiv

In general, prima stare generala a batranilor atunci cand ajung in cadrul azilului este destul de proasta, s-ar putea spune chiar depresiva. Daca necesitatea a impins oamenii sa ia o astfel de decizie, atunci batranii se pot simti abandonati, nedoriti de propria familie. Insa situatia se redreseaza imediat. Batranii intra in `atmosfera` primitoare a caminului, sunt intampinati cu bratele deschise de catre colegii lor cu care vor imparti multe amintiri si experiente placute dar si de personalul specializat. Infirmierele si asistentele vor ajuta batranii sa se descurce mai bine cu sarcinile zilnice, de la banala baie si pana la hranire.

Batranii sunt asistati pe tot timpul zilei, au ocazia de a se uita la TV si de a comenta ultimele evenimente petrecute cu colegii lor, de a lua masa impreuna cu alti oameni, de a se juca jocuri de societate sau de a beneficia de consiliere medicala, duhovniceasca si psihologica. Batranii sunt tratati foarte bine in cadrul acestui camin si nu vor regreta nicio clipa decizia luata.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Inscrierea batranilor la azil – intre necesitate si preferinta

Comments

comments