Ingrijirea gradinii – ce trebuie sa faci in luna mai

O gradina de fructe, legume sau flori implica munca constanta. Desigur ca rezultatul este si cel scontat, cu rod multumitor, daca munca prestata este realizata corespunzator. Pentru unii este chiar o pasiune sau un interes, daca cultivarea unor soiuri este ulterior supusa comertului. In orice caz, pentru luna mai sunt cateva indicatii de avut in vedere, ca parte din rutina de ingrijire a spatiului gradinii.

Luna mai, Frunzar sau Florar

Se spune despre luna mai ca poarta, simbolic vorbind, denumirea de Frunzar sau Floral, fiind perioada de tranzitie catre sezonul estival. Iata si ce trebuie realizat in gradina cu precadere in acest interval de timp:

  • Curatarea de buruieni

Acestea isi fac mereu aparitia si trebuie inlaturate, pentru a permite plantelor sa se dezvolte corect si sa aiba parte de resursele necesare, fara a fi umbrite de tot soiul de buruieni. Cresc rapid si sunt rezistente, asadar poate ca ar fi cazul sa se apeleze si la un ajutor specializat, la erbicide. O recomandare in acest sens este fitoconsult.ro acolo unde se vor gasi solutii de acest gen  dintre cele mai variate tipuri.

  • Tratamente aplicate plantelor

Tot in aceasta perioada este necesar a se aplica si tratament pentru rasaduri, impotriva bolilor si daunatorilor specifici fiecarui soi. Din nou, este necesar un magazin specializat care sa ofere solutii pentru astfel de probleme. Intr-un mod mai exact, fitconsult.ro ofera acaricide, erbicide, fungicide si tratamente pentru samanta, ingrasaminte si alte produse de stimulare de crestere sau igiena, seminte sau unelte.

Fiecare tip de produs este insotit de specificatii clare privind modul de folosire, actiunea si alte detalii esentiale care garanteaza efectul scontat.

  • Udarea plantelor

Este necesara irigarea, cand natura nu poate oferi nivelul optim de umiditate. Acest procedeu trebuie realizat dimineata sau seara, pentru a se evita un soc termic. In cazul in care este seceta deja, se recomanda udarea de doua ori pe zi.

  • Intretinerea plantelor

Prasitul este clasica modalitate de intretinere a plantelor. Desigur ca aceasta este doar o faza, caci va fi  nevoie si de tratament ca atare la fiecare soi. Tot acum este si timpul bun pentru copilitul rosiilor si a castravetilor.

  • Plantare

La capitolul plantare se noteaza rasadurile de telina, dovleac, fasole, conopida, pepeni, dupa preferinte. Se recomanda de asemenea ca inainte de plantare sa se realizeze o erbicidare a solului. Dupa plantare dureaza in medie 60 de zile pana cand apar si roadele, timp in care se impune irigarea corespunzatoare si prasirea de doua ori.

  • Capcane

In unele cazuri melcii si rozatoarele incep sa isi faca aparitia. In stil clasic se pot monta capcane insa si tratamentele diverse sunt, poate chiar mai eficiente.

  • Gazonul

La capitolul gazon acum este timpul potrivit pentru a indesi suprafata cu seminte sau chiar perioada de inceput pentru insamantare, daca nu s-a realizat pana acum.

 

Acestea sunt in linii mari aspectele ce definesc munca de intretinere si insamantare a gradinii pentru luna in curs. Pentru a realiza munca calitativa este de preferat sa existe un interes constat de a realiza achizitii corespunzatoare din magazinele de specialitate.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ingrijirea gradinii – ce trebuie sa faci in luna mai

Comments

comments