Iaurtul este eficient impotriva obezitatii infantile

octombrie 8, 2015

Potrivit specialistilor, copii care consuma frecvent iaurt au un aport crescut de calciu, potasiu si vitamina D.

Concluzia doctorilor vine in urma emiterii unui plan de actiune al Organizatiei Mondiale a Sanatatii care arata ca obezitatea infantila se afla in crestere in toata lumea.

Odata cu obezitatea copiilor apar si alte probleme de sanatate care nu ar trebui sa fie ignorate, respectiv rezistenta la insulina si diabetul de tip 2, sindromul cardiometabolic, efectul pro-inflamator, ficatul gras cu risc de fibroza si complicatii, predispozitia crescuta la astm in forme severe, efectul imunosupresiv, riscul crescut de scleroza multipla si boala maligna la maturitate, tulburari psihologice.

Dr. Cornelia Bala, presedintele Asociatiei Romane a Educatorilor in Diabet a precizat: "Obezitatea in randul copiilor este o preocupare importanta pentru specialistii din intreaga lume. Aceasta afectiune este un factor de risc pentru aparitia unor complicatii si boli grave, precum diabetul de tip 2, chiar si in randul populatiei foarte tinere. In Statele Unite, in urma cu un deceniu, mai putin de 3% din cazurile de diabet nou descoperite la adolescenti erau de tip 2, in timp ce in prezent ponderea acestora a crescut la 45%. Combinata cu un program sustinut de miscare, alimentatia adecvata este prima si cea mai eficienta solutie pentru scaderea prevalentei obezitatii, iar consumul zilnic de lactate si indeosebi de iaurt este o necesitate la orice varsta, beneficiile acestui consum fiind demonstrate in studii recente efectuate la copii si adolescenti".

Este foarte important asigurarea necesarului de calciu si vitamina D in alimentatia copilului deoarce in perioada de crestere acumularea de calciu in organism ajunge de la cca 25 g la nastere pana la 1.100 — 1.200 g la adolescent.

Din pacate, un studiu realizat de compania Danone arata ca 17% dintre copiii prescolari cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani nu iau micul dejun. Iar un alt studiu realizat la nivel mondial arata ca adolescentii cu varste cuprinse intre 13-17 ani nu iau micul dejun.

Sursa: Agerpres

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro