Ghid pentru soferi: Cum sa iti pregatesti automobilul pentru sezonul RECE!

Pentru automobilul tau, sezonul toamna-iarna este cel mai dificil, din toate punctele de vedere. Conditiile meteo nefavorabile, precum ploaia, temperaturile scazute, zapada si tratamentele care se aplica pe carosabil pentru topirea acesteia reprezinta doar cateva dintre pericolele la care iti expui, anotimp dupa anotimp, masina. De aceea, este indicat sa efectuezi constant verificarile de baza si sa te asiguri ca totul este in regula!

Iata ce schimbari trebuie sa faci, odata cu sosirea sezonului rece!

 

  • Schimba anvelopele cu unele speciale pentru iarna!

 

Schimbarea anvelopelor este, in mod cert, primul lucru pe care trebuie sa il faci, odata cu venirea sezonului rece. Asadar, poti gasi anvelope de iarna disponibile pe site-ul Anvelope-oferte, fiind recomandat sa le achizitionezi deja, in aceasta perioada, pentru a fi pregatit. Multe persoane sustin, in mod eronat, ca acestea nu sunt utile, decat atunci cand avem de a face cu cantitati mari de zapada. Ei bine, afla ca ele trebuie sa fie montate atunci cand temperaturile scad sub 7-10 grade Celsius. In consecinta, intra pe www.anvelope-oferte.ro si pregateste-te, din timp. In acest fel, nu vei fi luat prin surprindere de vremea capricioasa!

 

  • Verifica sistemul de franare!

 

Franele si buna lor functionare reprezinta elemente esentiale pentru siguranta ta si a pasagerilor. Ploaia abundenta, carosabilul inghetat si chiar zapada pot afecta distanta de franare si, in consecinta, poti avea parte de intamplari neplacute. Din acest motiv, este indicat sa mergi la un service autorizat si sa iti verifici franele, odata cu venirea sezonului rece. 

 

 

  • Verifica functionarea stergatoarelor!

 

Stergatoarele sunt cele care pot asigura o vizibilitate buna, indiferent de vremea de afara. De aceea, trebuie sa te asiguri ca acestea functioneaza in conditii optime. In general, specialistii recomanda schimbarea acestora, intre doua si trei ori pe an, insa le poti verifica mai des, mai ales in perioadele cu vreme nefavorabila, cand acestea sunt mult mai predispuse deteriorarii.

 

  • Investeste intr-un lichid de parbriz de calitate!

 

Lichidul de parbriz, alaturi de stergatoare, contribuie la mentinerea unei vizibilitati suficient de bune, pe toata durata condusului. Asadar, chiar daca vei gasi variante foarte ieftine, incearca sa le eviti, intrucat acestea, desi par economice, iti pot crea probleme serioase si costisitoare, precum inghetarea parbrizului. Orienteaza-te spre produsele de calitate, cu un pret mai mare, dar care iti vor asigura rezultate eficiente. 

 

Acestea fiind spuse, daca detii un automobil, pune in aplicare toate aceste sfaturi, pentru a-ti mentine masina in conditii optime si, totodata, pentru a te afla intotdeauna in siguranta!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ghid pentru soferi: Cum sa iti pregatesti automobilul pentru sezonul RECE!

Comments

comments