Flanco nu inchide robinetul la creditele cu buletinul

Flanco păstrează împreună cu Cetelem creditul cu buletinul, fără a intra totuşi în conflict cu normele de creditare impuse de către BNR.
Deşi pe data de 22 octombrie 2006 intră în vigoare noile norme BNR privind creditul de consum, Flanco a anunţat că nu va renunţa la creditul cu buletinul cel puţin până la sfârşitul anului.
În condiţiile în care piaţa de electrocasnice a fost zguduită de anunţurile care prezentau înăsprirea normelor BNR la creditele de consum, mutare care a dus la retragerea creditării cu buletinul de către unii retaileri, Flanco împreună cu Cetelem promit clienţilor prelungirea perioadei de utilizare a acestui instrument financiar, cel puţin până la sfârşitul acestui an, păstrând în acelaşi timp craracteristicile existente, adică, o valoare creditată situată între 1000-6000 RON, cu o dobândă de 19,9%, un comision de 9,9%, DAE de 28,58%, având o perioadă de rambursare de la 6 la 48 de luni.
Păstrarea acestei facilităţi este posibilă datorită faptului că, deşi clientul nu aduce o dovadă de venit, furnizorul de credit obţine o dovadă de venit de la angajatorul solicitantului. Astfel, dosarul de credit conţine şi dovada de venit a solicitantului.
Această decizie este în deplină concordanţă cu politica de retail practicată de către Flanco până acum. Încă din 1994, retailerul de electrocasnice a oferit o gamă variată de credite, fiind primul în România care a lansat creditul rambursat în 12 rate cu 0% dobândă şi comision. Alte tipuri de creditare care s-au bucurat de un deosebit succes au fost creditul cu graţie extinsă cu 0% dobândă şi comision, creditul cu fluturaşul de salariu, creditul cu cash cadou şi creditul combinat pentru bunuri şi cash.
Violeta Sârbu, Marketing Manager grup Flamingo, declară: “Flanco promovează creditul onest, fără costuri ascunse (comisioane, asigurări, taxe), dobânda şi comisionul de administrare fiind mereu la vedere. Ne bucurăm că împreună cu Cetelem avem posibilitatea să păstrăm un tip de credit care s-a dovedit deosebit de apreciat de populaţie şi în acelaşi timp să respectăm noile reglementări la creditele de consum impuse de BNR.” (Flanco)