Economisește cumpărând produsele “cu prețuri mari” cu banii jos!

Suntem tentați să ne achiziționăm produsele care au prețuri mari în rate, pentru că, ne este mult mai favorabil din punct de vedere financiar și în acest mod părem că avem mai multe avantaje decât dacă le-am plăti cu banii jos. Creditele online (scrapi sesxebi) ne oferă posibilitatea de a achiziționa astfel de produse cu banii în numerar, numai că, asemenea, sistemului de rate în magazin, nu este avantajos precum este să-ți cumperi aceste produse cu banii din economii. Motivația este una simplă și o vom descoperi în ceea ce urmează, pentru că, atât timp cât tu decizi care este cea mai bună modalitate pentru tine, vei fi independent din punct de vedere financiar!

Fără produse cu “prețuri mari”, care să fie achiziționate în rate!

În categoria unor astfel de produse intră casa, mașina, mobila, produsele electronice, electrocasnicele, vacanțele către destinații turistice exotice și practic toate acele cumpărături care au un preț ce depășește valoarea unui salariu mediu pe economie. Ideea este că, în momentul în care ne cumpărăm aceste produse în rate, pe lângă suma de achiziție o să avem de plătit și o dobândă care se calculează în funcție de mai mulți factori (baza este DAE – dobânda anuală efectivă- care implică rata dobânzii aplicate creditului, diverse comisioane de acordare, de analiză, de gestionare, etc.).

Rezultatul va fi că, atunci când achiziționăm un bun știm că am plătit un preț, iar în momentul în care îl terminăm de achitat, suma sa este cu mult mai mare decât ceea ce am convenit. Diferența este dată de dobândă, care reprezintă un mare minus în bugetul nostru (imaginează-ți ce ai fi putut face cu banii pe care i-ai plătit în plus, care, în cazul unor astfel de achiziții, ajung la o valoare destul de ridicată), dar un plus în cel al vânzătorului. Desigur, o soluție ar fi să apelăm la împrumuturile online fără dobândă (swrafi sesxebi saqartvelosi) care ne-ar ajuta să avem parte de avantaje, dar, mai degrabă, de ce să nu economisim noi înșine banii necesari?

Când să cumpărăm produsele cu “prețuri mari” în rate?

Singurul produs pe care ar trebui să-l cumperi în acest sistem este o locuință, pentru că, de cele mai multe ori, oricât de mult am economisi, niciodată nu o să reușim să strângem o sumă atât de mare. Chiar și-n acest caz este recomandat să încercăm să strângem o sumă cât mai ridicată pentru avans pentru a avea parte de o rată ceva mai accesibilă până la finalul achitării întregului sold. În plus, pentru a diminua și mai mult valoarea ratei, se poate conveni (în cazul în care este posibil, din punct de vedere financiar) să rambursezi o valoare lunară cât mai ridicată, pentru că, orice contract care se întinde pe un termen mai îndelungat echivalează cu un plus de dobândă care este plătită.

În rest, de la mașină și până la mobilă și electrocasnice, aceste produse pot fi achiziționate cu banii strânși din economii, prilej cu care ne putem bucură de toate avantajele economisirii, care ne va permite să descoperim fericirea de a avea un obiectiv financiar în viață.

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Comments

comments