De ce nu dispar homosexsualii?

iunie 18, 2008

Un nou studiu arata ca atractia pentru persoane de acelasi sex la barbati este cauzata de niste gene care, la femei le pot creste fertilitatea, relateaza livescience.com.
Descoperirile facute ar putea raspunde la intrebarea: de ce, avand in vedere ca homosexualitatea este ereditara, acest fenomen nu a disparutdin cauza ca homosexualii nu au capacitatea de a sereproduce?
Echipa de cercetatori a descoperit ca rudele femei ale homosexualilor au tendinta de a da nastere mai multor copii decat restul femeilor. Cercetatorii s-au folosit de calculator pentru a arata cum genele se transmit pe linie materna, determinand astfel, pe langa mostenirea caracteristici genetice, si transmiterea homosexualitatii.
In 2004, cercetatorii au studiat 200 de familii italiene si au descoperit ca mamele, matusile de mama si bunicile de mama ale barbatilor homosexuali sunt mai fertile decat femeile care nu au in familie cazuri de homosexualitate. Recent, oamenii de stiinta au incercat sa explice rezultatele obtinute in urma cu patru ani incercand o serie de modele genetice pana cand au gasit unul potrivit. Astfel genele care determina homosexualitatea se manifesta la femei prin cresterea fertilitatii, iar la barbati printr-o scadere a acesteia. Este o manifestare prin care un sex este dezavantajat in favorea celuilalt.
Cercetatorii incearca de multa vreme sa explice daca homosexualitatea este mostenita genetic. Parerile sunt impartite, dar acest studiu ar putea aduce o raza de lumina in aceasta problema.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro