De ce este important sa schimbam anvelopele la venirea verii?

Daca esti sofer, stii cat de important este ca masina ta sa fie dotata cu anvelopele potrivite pentru fiecare sezon. Este important sa faci o achizitie buna din start, pentru a nu fi nevoie sa le cumperi prea des.

Anvelopele de vara sunt cunoscute drept anvelope de perfomanta si sunt recomandate atunci cand temperaturile trec de 7 grade Celsius. Acestea sunt construite in asa fel incat sa fie tari si rigid, rezultand o tractiune mult mai buna pe vremea calda fata de cele de iarna.

In urma testelor anvelopele de vara s-au dovedit a fi mult mai sigure pe asfaltul uscat si la temperaturi ridicate fata de cele de iarna avand o distanta de franare semnificativ mai scurta.

O masina dotata cu un set de anvelope vara de la Auto Soft va avea o mai buna tractiune si o mai buna aderenta. In plus, aceste cauciucuri de vara sunt concepute pentru a avea o rezistenta excelenta la acvaplanare, ceea ce inseamna ca sunt capabile sa mentina aderenta si pe drumurile umede, o caracteristica importanta in perioadele ploioase. Anvelopele de vara reusesc sa evacueze apa de pe asfalt foarte repede, astfel ca se va resimti fenomenul de acvaplanare la 90 de kilometri pe ora, in vreme ce cu pneurile de iarna acvaplanarea va fi resimtita la 60 de kilometri pe ora.

Pe asfaltul cald anvelopele de iarna se deterioreaza mai repede si isi pierd proprietatile astfel devenind practic inutile folosite iarna. Acest prost obicei de a lasa anvelopele de iarna inclusiv vara pentru ca se considera ca fiind o economie, defapt este complet invers, astfel cheltuiala pe termen lung va fi mai mare, in plus, e clar ca nimanui nu ii place sa risipeasca bani.

Ca o concluzie, acestea sunt cateva dintre argumentele importante la care trebuie sa te gandesti cand vine vorba de utilizarea corecta a anvelopelor. Tine cont de parerea specialistilor si schimba anvelopele in functie de sezon pentru a nu pune in pericol viata ta, dar si viata altor participanti la trafic.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Comments

comments