Cutii automate avantaje

Avantajul evident al unei cutii automate este lipsa unei pedale de ambreiaj și a unui model de schimbare manuală în condusul normal.

Acest lucru permite șoferului să opereze mașina cu doar două brațe (posibil folosind dispozitive de asistare pentru a controla poziția în limitele utilizabile ale membrelor), permițând și altor persoane cu dizabilități să conducă vehicule.

Un alt avantaj al cutiilor automate, il reprezinta monitorizarea tahometrului și nefolosirea schimbătorului manual, permițând conducătorului auto să mențină ambele mâini pe volan tot timpul și să se concentreze mai mult pe drum.

Controlul autoturismului la viteze reduse este adesea mai ușor cu o operare automată decât manuală, datorită efectului secundar al designului de cuplare a fluidelor fără ambreiaj care determină ca mașina să se miște în timp ce se află în viteză.

Dezavantajul principal al celor mai populare modele hidraulice este eficiența mecanică redusă a transferului de putere între motor și treapta de transmisie, datorită cuplajului de fluid care conectează motorul cu cutia de viteze.

Acest lucru poate conduce la un nivel scăzut al puterii / cuplului pentru masini automate în comparație cu masinile manuale cu aceleași caracteristici ale motorului, precum și o reducere a eficienței consumului de combustibil în timpul conducerii, deoarece motorul trebuie să se mențină în gol față de rezistența cuplajului de fluid.

Progresele în designul cuplajului și transmisia au redus considerabil acest decalaj, dar transmisiile pe ambreiaje (manuală sau semi-automată) sunt încă preferate.

În mod convențional, pentru a selecta modul de funcționare a transmisiei, șoferul selecteaza modurile specifice.

Pentru a selecta modurile sau pentru a selecta manual rapoartele de transmisie specifice, șoferul trebuie să apese în butonul (numit butonul de blocare a schimbării vitezelor) sau să tragă mânerul (numai pe schimbătorii montați).

Unele vehicule poziționează butoanele selectorului pentru fiecare mod din cabină, eliberând spațiu pe consola centrală.» Preluat de pe LivePr.ro
Cutii automate avantaje

Comments

comments