Cum transformăm o casă sau un apartament în “acasă”?

octombrie 3, 2021

Odată ce ne hotărâm să achiziționăm o casă sau un apartament, “greul” nu se termină odată cu achitarea contravalorii locuinței, ci...abia începe, mai ales dacă vorbim de o proprietate veche, pe care dorim sa ne punem amprenta personala si sa o renovam după ultimele tendinte.

Ce presupune procesul de renovare și care sunt etapele lui

Procesul de renovare apartament înseamnă adesea regândirea organizării spațiilor, a decorului nou, dar și aducerea la standarde a instalațiilor, refacerea unei băi, renovarea unei bucătării. Transformarea locuinței dvs. necesită un proces important de reflecție în prealabil pentru a vă defini proiectul și a alege diferitele companii de renovare care vor lucra la casa dvs. Ordinea și pașii care trebuie urmăriți rămân în mare măsură aceiași de la un proces de renovare apartament sau casă la altul: definirea proiectului, selectarea meșterilor, stabilirea și semnarea contractelor, lucrări structurale și de finisare.

  • Definirea proiectului de renovare

Acest prim pas este esențial pentru renovarea cu succes a apartamentului dumneavoastră. Reflectarea la nevoile, așteptările și dorințele dvs. înainte de a vă angaja în orice lucrare vă ajută să evitați regretele și erorile de proiectare. Pentru aceasta, puteți scrie ce așteptați cu adevărat de la modificarea apartamentului dvs. în ceea ce privește volumul, optimizarea și modernizarea spațiului, numărul de camere sau chiar luminozitatea. De asemenea, va trebui să vă gândiți la bugetul pe care îl puteți aloca pentru a vă desfășura activitatea.

  • Selectarea meșterilor

Va trebui să selectați meșterii care vor trebui să intervină pentru renovarea interiorului apartamentului dumneavoastră, în funcție de complexitatea lucrării. Odată ce ați ales profesioniștii, va trebui să vă stabiliți și alte detalii, cum ar fi durata, bugetul, termenii contractului.

  • Efectuarea lucrărilor de renovare

Pentru a oferi unui apartament o nouă viață, efectuăm mai întâi lucrări structurale (izolație, demolare etc.), lucrări de finisare (reparații bucătării, instalații sanitare, tâmplărie etc.) și, în cele din urmă, finisajele (decor, vopsea , acoperirea podelei, acoperirea pereților etc.).

Cum dăm culoare unei case vechi

Renovarea unei case vechi este chiar mai grea decât cea a unui apartament, având în vedere suprafața și faptul că trebuie să ne ocupăm temeinic și de exterior (de culori case exterior, de acoperiș și grădina etc.). Fațada casei este primul lucru pe care îl văd vizitatorii și, de obicei, este refăcută la fiecare 10 ani.

Nu combinați mai mult de trei culori, iar în alegerea acestora țineți cont de orientarea casei este un parametru important. Fațadele umbrite sau orientate spre nord pot afișa tonuri neutre, în timp ce cele care captează razele soarelui vor afișa tonuri luminoase. Nu ezitați să asociați o culoare vibrantă cu un ton neutru. Această asociere revigorantă trebuie aplicată pe terasă, pe copertina, în cazul anexelor sau a garajului.

Dar atenție: prea multă originalitate poate dăuna grav în ziua în care doriți să vă vindeți proprietatea, deoarece unele renovări nu vor fi neapărat pe gustul tuturor.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro