Cum se pregatesc parintii de venirea unui nou nascut – topul de achizitii din listele parintilor in devenire

Venirea pe lume a unui copil este fara indoiala unul dintre cel mai fericite momente in viata unei persoane. Sa devii parinte este un vis implinit, insa si o responsabilitate pe masura. Greu de contorizat cum sa fii un bun parinte, primii pasi responsabili se fac prin achizitii de lucruri necesare celui mic. Unele sunt mai degraba utile adultilor, insa tot in folosul copilului.

Statisticile arata ca trusoul este realizat integral prin interesul parintilor si mai putin prin ajutorul primit din surse externe. Statul nu mai contribuie din acest punct de vedere, decat poate daca este vorba de cazuri sociale. Asadar, inca de la bun inceput, din primele zile de viata copilul are diverse nevoi, iar parintii tin cont de asta.

Ce trebuie sa contina este relativ, avand in vedere si optiunile diverse si gandirea diversa a fiecarui adult in parte.

Pregatirile prenatale

Din punct de vedere al zilelor de dupa nastere, a nevoilor copilului inca din maternitate, trusoul trebuie sa includa in mare parte lucruri de igiena si articole vestimentare – asta pentru ca cel mic este ingrijit in cele mai mici detalii de personal.

Dupa caz, daca este spre exemplu o maternitate privata, ar putea primi orice este necesar din cadrul unitatii spitalicesti. Abia cand ajunge acasa, o mama are nevoie de toate lucrurile achizitionate personal.

In linii mari, este nevoie de scutece de unica folosinta, de produse de igiena pentru spalare. La asta se adauga un set de prosoape pentru cel mic, paturica, crema pentru iritatii, precum si articole vestimentare specifice de sezon. Spre exemplu, in cazul perioadei reci, un combinezon este de preferat, pentru momentul externarii cel putin.

Achizitii postnatale

Pe cat sunt de putine lucrurile necesare la inceput, pe atat de multe sunt cele necesare ulterior. Aici se includ toate cele ce tine de ritualul zilelor, adica atat nevoile vestimentare, cat si cele de ingrijire. O cadita speciala, jucarii, un dulap al lui sunt doar cateva dintre grijile pe care le au parintii.

achizitii nou nascut

Incepand cu partea de decor, de camera, fie ca va exista unul doar pentru copil sau nu, este necesar un loc special pentru depozitare. Patut, dulap, comoda ce poate fi si loc de infasat sunt elemente de mobilier ce definesc confortul celui mic. Daca socotim faptul ca acestea se folosesc pe termen lung, un patut putand fi utilizabil pana la 3 ani spre exemplu, investitia merita. Asta daca nu se doreste co-sleeping.

Urmeaza partea de imbracaminte, una din cele mai complexe – asta in functie de preferintele parintilor si de posibilitatile financiare, caci optiuni sunt. Magazinele online sunt din ce in ce mai multe si mai bogate in oferte. Asadar, trecand de generatia copiilor ce erau tinuti in fasa in primele luni, un bebelus este un motiv de parada vestimentara. Parintii isi cresc pretentiile si pe masura optiunilor pe care le au. Au de unde alege pana la urma.

Vestimentatia unui nou nascut se bazeaza in mare parte pe articole din bumbac, cele mai sigure in contact cu pielea delicata. Body-urile pot fi achizitionate in numar cat mai mare. De asemenea, seturile, salopetele spre exemplu sunt si cele mai practice. Dupa caz, fie baiat sau fata, vor fi si alte articole dorite, rochite si jeans care sa ii faca pe cei mici adevarate prezente de admirat.

Nu in cele din urma, pe listele parintilor se adauga si ceea ce tine de alimentatie si plimbare. Aici se include un carucior, din lista celor mai importante elemente. Apoi se adauga sterilizatorul, biberoane si tetine, elemente ce tin de igiena si alimentatie, pe masura ce copilul creste si ajunge la perioada consumului de mancare solida.

Achizitii online

Pas cu pas, pe masura ce copilul creste lista de nevoi se inmulteste. Cum fac fata parintii? Din punct de vedere al achizitiilor, se remarca in ultimii ani o tendinta in crestere referitoare la cumparaturile online. O recomandare in acest sens este www.babytrend.ro, un loc ce inmagazineaza tot felul de oferte si lunga lista de optiuni cu toate cele necesare unui copil, dar si parintilor. Practic, aici este universul lor.

Tinand cont de acest exemplu, se observa modul facil de achizitie. Parintii, si asa ingrijorati si emotionati, atat pana la momentul venirii unui copil cat si dupa, isi rezerva timp pentru alte activitati. Cumparaturile online au devenit aliatul lor, mai cu seama cand gasesc si o sursa complexa, acelasi loc ce le poate oferi tot ceea ce au nevoie la fiecare pas si varsta a copilului.

Astfel de exemple demonstreaza ca nevoile sunt ridicate si multiple, pe masura stilului de viata modern.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum se pregatesc parintii de venirea unui nou nascut – topul de achizitii din listele parintilor in devenire

Comments

comments