Cum alegi fotograful perfect pentru nunta ta

Alegerea unui fotograf pentru una din cele mai importante zile din viata ta necesita o atenta cautare si documentare. Sunt multe lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a face o alegere potrivita pentru nunta ta.

Cand sa iti cauti un fotograf pentru nunta

Contractarea fotografului de nunta este recomandat sa se faca cu mai mult timp inainte de evenimentul propriu-zis, pentru ca pe masura ce amani acest pas, sansele ca fotograful sa fie deja rezervat pentru data respectiva cresc. Asadar, dupa ce data nuntii a fost aleasa si ai idee care este bugetul estimativ pentru acest serviciu, contacteaza fotograful.

fotograf

Alege ce stil de fotografie de nunta iti doresti

Exista mai multe tipuri de fotografii de nunta si un profesionist desavarsit stie cum sa le puna in aplicare insa trebuie sa va hotarati dinainte. Daca sunteti un cuplu spontan, atunci cu siguranta un album de nunta cu fotografii de grup nu va fi pe placul vostru, cum nici daca sunteti un cuplu foarte eleganta, care isi doreste un eveniment formal, pozele de nunta cu aer rustic nu se vor ridica la inaltimea asteptarilor.

Siluri de nunta:

1. stilul traditional, clasic
2. stilul tip fotojurnalism, cu multe instantanee
3. stilul fine-art, fotograful se concentreaza pe portretistica
4. stilul wow, cadrele sunt trase mai mult in natura

Alcatuieste o lista si analizeaza portofoliul fiecarui fotograf in parte

Odata ce ai vazut un anumit numar de fotografi este important sa mai reducei din ei si sa iti faci o lista. Abia dupa aceea poti stabili intalniri cu ei. Fotografii cu care te vei intalni vor aduce cu siguranta un portofoliu. Este important sa iti iei cat mai mult timp sa il analizezi in detaliu pentru ca acesta este singurul care iti va transmite cat mai bine ce fel de fotografii vei avea si tu. Este foarte important sa ii ceri si sa vezi sa vezi cel putin o nunta fotografiata cap-coada de acel fotograf ca sa iti poti face o idee clara asupra muncii lui.

foto nunta

Ce intrebari sa adresezi fotografului la intalnire

1. Cati fotografi vor fi prezenti la eveniment (unul sau mai multi)?
2. Ce momente ale evenimentului vor fi fotografiate?
3. Ce servicii sunt oferite in pachetul inclus?
4. Cate fotografii va vor fi livrate in final si cate dintre acestea vor fi prelucrate?
5. Care este calitatea maxima la care vei primi fotografiile?
6. Sub ce forma va vor fi livrate?
7. Albumul de nunta este inclus in pachetul oferit?
8. Cum arata albumul de nunta si cate file are?
9. Exista alte servicii incluse in pachet fata de cele mentionate pana acum?

Chimia dintre miri si fotograf

fotograf nunta

In primul rand inainte de a alege fotograful de nunta vedeti cum este omul din spatele camerei foto. Inca de la prima intalnire dintre voi si fotograful caruia doriti sa-i incredintati onoranta sarcina de a va imortaliza momente unice si irepetabile din viata voastra, ar trebui sa se creeze o chimie, o legatura clara si lipsita de inhibitii.

Solicita un contract pentru serviciile oferite

Studiaza acest contract cu mare atentie. Asigura-te ca sunt trecute clauzele colaborarii si ca sunt acoperite cazurile exceptionale.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Cum alegi fotograful perfect pentru nunta ta

Comments

comments