Clasificarea sigurantelor automate pentru alegerea modelului potrivit in functie de aplicatie

iunie 13, 2018

Tablourile electrice utilizeaza sigurante automate diverse, acestea reprezentand de altfel, in prezent, standardul utilizat in efectuarea acestora. Motivul pentru care au fost concepute sigurantele de acest tip este simplu –  s-a simtit nevoia de a inlocui variantele fuzibile, respectiv solutiile de generatie veche, cu cele care ocupa spatiu mai putin si care sunt totodata mult mai practice si mai eficiente. Prezinta avantajul ca se pot reseta cu mai multa usurinta atunci cand au fost declansate.

Specialistii Elematis, un furnizor de incredere de piese si accesorii tehnice variate, precum si prestator de servicii in acest sens, vin in intampinarea celor aflati in cautarea de sigurante cu recomandari si sfaturi utile. Pentru ca alegerea sa fie una facila si fara prea mult efort, mai jos prezinta acestia o clasificare a sigurantelor. Produse in acest sens sunt disponibile la preturi rentabile in raport cu calitatea pe care o prezinta pe site – www.elematis.ro.

Tipuri de sigurante automate si caracteristicile acestora

Sigurantele monopolare alcatuiesc prima categorie de astfel de produse. Acestea se noteaza cu 1P. Se deosebesc prin faptul ca vizeaza protectia unei faze singulare a circuitului din instalatia electrica. Dispun de conectori, unul fiind prezent in partea de sus, iar celalalt jos si constituie dintre toate varianta cea mai economica.

Pentru a realiza o montare eficienta si sigura, este necesara montarea lor odata cu altele din aceeasi categorie. Faza trebuie sa fie conectata la borna superioara si la cea inferioara. In ceea ce priveste nulurile, acestea se conecteaza printr-o rigleta, respectiv printr-un bus-bar.

Sigurantele bipolare duble alcatuiesc o alta categorie a acestora, scopul lor primordial fiind de a oferi protectia ambelor circuite – si fazei si nulului. Se situeaza pe locul doi in ceea ce priveste modulele dintr-un tablou electric. Prezinta avantajul ca dispare nevoia de a folosi bare de nul prin utilizarea lor. Le gasesti insa mai rar in tablouri din cauza ca sigurantele de tip compact le-au inlocuit in prezent, pentru ca acestea nu ocupa decat un loc si aduc beneficii similare sau mai mici in ceea ce priveste costurile.

Sigurantele bipolare compacte ce tocmai au fost mentionate au rolul de protectie a ambelor circuite si ocupa un singur spatiu, al unui singur modul. Sunt considerate a fi cu mult mai practice decat alternativa intrucat pe langa nevoia de impamantare dispare si cea de utilizare a unei bari de nul. Totodata se evidentiaza prin faptul ca este eliminat si riscul de a se transpune accidental pe bara de nul, in conditiile in care se realizeaza inversarea polaritatii circuitelor.

Sigurantele tripolare sunt cele care se folosesc in mod deosebit in cadrul instalatiilor electrice trifazate. Acestea se folosesc in mod aparte pentru a asigura protectia necesara in toate fazele, in numar de 3, precum si in ceea ce priveste nulul.

Pe langa aceste categorii exista si cele ale sigurantelor tetrapolare, diferentiale si tot asa mai departe. In functie de necesitate, fiecare ar trebui sa se orienteze dupa aceasta clasificare pentru a face o alegere inspirata in ceea ce priveste sigurantele automate. Cei interesati gasesc solutii complete pe www.elematis.ro.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Clasificarea sigurantelor automate pentru alegerea modelului potrivit in functie de aplicatie

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro