CENTRUL CULTURAL AL M.A.I. ARE SITE PROPRIU

aprilie 5, 2006

Începând din 04 aprilie a.c., cetăţenii interesaţi să participe la activităţile culturale, artistice şi educative, organizate de Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor, pot obţine toate informaţiile dorite, accesând site-ul MAI (www.mai.gov.ro), link-ul Evenimente/ Centrul cultural sau vizitând propria pagină WEB, la adresa www.c-cultural.ro.

Atât pentru publicul larg cât şi pentru lucrătorii M.A.I., Centrul Cultural se organizeaza activitati cultural - educative, artistice, sportive si de recreere, dupa cum urmeaza :

- expuneri, conferinte, simpozioane, evocari, mese rotunde, proiectii diapozitive, discutii pe teme economice, sociale, tehnico - stiintifice, literare, etice, istorice, de cultura nationala si universala;
- intalniri cu personalul M.A.I. in activitate, in rezerva, retragere, cu veterani de razboi;
- seri de proza si poezie, medalioane, lansari de carte, intalniri cu scriitori;
- expozitii de arta plastica, foto, filatelie, costume populare;
- cercuri si cursuri de invatare a limbilor straine (engleza, franceza, germana, spaniola, italiana), de pregatire pentru admiterea in invatamantul superior (lb. romana, matematica, istorie), tehnico - aplicative, artistice (balet, chitara, dans modern) si sportive;
- activitate de club, sah, biliard, tenis de masa;
- concerte, recitaluri, microrecitaluri de muzica usoara, de muzica culta, populara si romante;
- spectacole artistice realizate cu formatiile de amatori proprii sau cu concursul unor colective profesioniste;
- spectacole de estrada;
- concursuri de interpretare pe diferite genuri muzicale;
- seri de fileme artistice si video cu tematica diversa;
- excursii;
- actiuni pentru copii, etc.

De asemenea, pentru a veni in sprijinul celor interesati Centrul Cultural M.AI. ofera spre inchiriere urmatoarele sali:
1. Sala ''NICHITA STANESCU'' cu o capacitate de 600 locuri, 650 mp recomandata pentru conferinte, spectacole;
2. Sala ''NICOLAE GRIGORESCU'' avand o suprafata de 310 mp, folasita la expozitii de pictura, sculptura;
3. Sala ''MARIN PREDA'' are o capacitate de 100 locuri si o suprafata de 185 mp;
4. Hol special 65 mp;
5. Balcon, sala spectacole 230 mp - biliard, expozitii.

In speranta ca informatiile prezentate sunt de interes, va asiguram inca o data, atat pe dumneavoastra cat si pe cei in slujba carora ne desfasuram activitatea, că personalul specializat al instituţiei noastre face toate demersurile necesare astfel încât calitatea serviciilor să crească concomitent cu aşteptările cetăţenilor.

INFORMATII DE BACKGROUND

Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor a inceput sa functioneze in luna februarie 1949 sub denumirea de Casa Centrala a Ministerului Afacerilor Interne.

Primul sediu al Casei de Cultura a Ministerului Afacerilor Interne a fost pe Calea Victoriei, in 1950 mutandu-se in strada Stirbei Voda, in 1951 in Bulevardul Magheru, in 1954 in strada Boteanu, apoi in strada Izvor pana in anul 1962, cand s-a stabilit pe strada Mihai Voda, nr. 17, locatie unde functioneaza si in prezent.

In 1950, in componenta Casei de Cultura a Ministerului Afacerilor Interne, se aflau doua cinematografe (''Magheru'' si ''Excelsior''), Gradina de vara ''Boema'' si Clubul ''Atlantic''.

Inca de la inceputul existentei sale, la Centrul cultural s-au organizat spectacole atat cu Ansamblul Artistic ''Ciocarlia'' cat si cu artisti profesionisti (Gheorghe Cozorici, Stefan Ciubotarasu, Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu Birlic, etc. in salile ''Magheru'', ''Excelsior'', Gradina de vara ''Boema'' si Clubul ''Atlantic''.

In anul 1972 paleta activitatilor s-a extins, cuprinzand: expuneri, mese rotunde, dezbateri, simpozioane, intalniri cu scriitori, lansari de carte, colaborari cu personalitati ale vietii culturale romane: Marin Preda, Nichita Stanescu, Eugen Barbu, Grigore Hagiu, Gheorghe Tomozei, Ion Baiesu; epigrame, umor, basm pentru copii si tineri, cu participarea unor actori cunoscuti: Adela Marculescu, Monica Ghiuta, Sebastian Papaiani.

Un mare succes la public l-a avut Revista literar-artistica a lunii, conceputa si realizata cu regizorul Victor Moldovan, precum si colaborarea de peste 20 ani cu regretatul profesor universitar Dr. Dan Smantinescu, fost secretar particular al istoricului Nicolae Iorga.

La data 01.01.de 2004 , Casa de Cultura si-a schimbat denumirea in Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro