Cel mai bun material pentru un lambriu de interior

Construirea și renovarea unei case sau a unui apartament reprezintă procese care implică multă răbdare, eforturi de toate felurile, dar și o documentare temeinică. Este foarte important ca atunci când îți construiești locuința sau când alegi să faci o schimbare radicală și să renovezi totul, să fii foarte bine informat. Materialele de construcții, fie că este vorba despre cele de bază sau despre cele implicate în fabricarea finisajelor, evoluează în mod constant. Și tehnologiile de producție sunt modificate odată cu progresul aparaturii și cu descoperirile din domeniu. Însă există și arii în care alegerile tale pot garanta câțiva ani buni lipsiți de griji, dacă sunt inspirate. În cazul finisajelor din interiorul casei tale, este foarte important să optezi pentru variante cât mai rezistente și plăcute din punct de vedere estetic. Calitatea unui lambriu interior este foarte important pentru aspectul locuinței tale, dar și din punct de vedere al utilității. Una dintre cele mai bune variante, dacă nu chiar cea mai bună pentru care poți opta atunci când ajungi în punctul în care trebuie să alegi lambriurile este reprezentată de lemnul stratificat. Cu ajutorul acestui articol vei putea descoperi ce este lemnul stratificat și care sunt particularitățile sale, dar ce în recomandă în fața altor tipuri de materiale.

De ce lambriu interior din lemn stratificat?

Lambriul este un excelent element de decor și poate fi utilizat atât în cadrul locuințelor ce vor să adopte un aspect clasic, dar poate fi adaptat și pentru cele create în stil modern. Acoperind pereții interiori ai casei cu lambriu vei obține un spațiu inedit și elegant, în care te vei simți mereu foarte confortabil. Firește, acest aer clasic va fi valabil mai ales în cazul în care mergi pe varianta unor lambriuri din lemn. Există și lambriuri din alte materiale, precum PVC-ul, însă acestea sunt folosite mai ales la exterior, deoarece nu creează un efect vizual foarte plăcut în interior.

 

Iar dacă vrei să te bucuri de un lambriu interior de cea mai bună calitate, este recomandat să te orientezi către cele obținute din lemn stratificat. Lemnul stratificat, care este găsit în comerț și sub denumirea de lemn încleiat, este un material foarte rezistent, deoarece se obține prin presarea unor straturi de lemn natural. Această presare se face cu ajutorul unui adeziv foarte rezistent, impermeabil. Lemnul stratificat este foarte rigid și are o stabilitate ridicată, ceea ce îl face pretabil și pentru utilizarea în arii dificile, expuse riscurilor.

 

Pentru un material așa cum este lemnul, cele mai mari riscuri sunt reprezentate de deformare și de expunerea la umezeală. În cazul lambriurilor de interior, umezeala din locuință poate reprezenta o amenințare foarte importantă. La fel și șocurile mecanice sau obiectele de decor care cântăresc mult. Lemnul stratificat, fiind atât de solid și construit din mai multe straturi de lemn, este foarte bine protejat. Asta deoarece fiecare strat este protejat de celelalte.

Se poate spune că lemnul stratificat este mai masiv decât lemnul masiv! Asta deoarece lemnul masiv este expus riscurilor de curbare și crăpare în timp, în vreme ce lemnul stratificat are o rezistență dublă și este și mult mai dur. Un alt mare avantaj al lemnului stratificat este reprezentat de aspectul estetic. Acest tip de lemn arată foarte bine și este tot mai popular în cazul construcțiilor din lemn. El se folosește la foișoare, pergole și lambriuri, fiind și extrem de longeviv.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro