Ce trebuie sa stie cei care sunt interesati sa devina web designeri?

Tot mai multe persoane sunt atrase de domeniul IT, respectiv de beneficiile profesionale pe care le aduce acesta. Este calea pe care multi o aleg, atat pentru ca reprezinta un mediu care cunoaste o dezvoltare acerba, cat si pentru faptul ca exista mereu locuri de munca. Sunt si cei care au in vedere reorientarea profesionala, alegand de asemenea web designul. Indiferent de alegerea facuta, un curs de specializare va fi necesar, in cazul in care nu au fost urmate studii de specialitate in acest sens.

De ce sa devii web designer?

Intotdeauna va reprezenta o optiune un astfel de loc de munca, pentru ca este cautat si va fi in continuare, este platit pe masura si poti profesa atat in cadrul unei companii, cat si in calitate de freelancer.

Specialistii www.FastTrackIT.org, care organizeaza cursuri de web design, dar si care vizeaza alte specializari din sfera IT, mentioneaza in randurile de mai jos cateva dintre aspectele asupra carora trebuie centrata in mod deosebit atentia de catre cei care doresc sa ocupe un astfel de job.

Continutul

Este vorba despre felul in care site-ul are dispus continutul, de modul in care a fost gandita organizarea acestuia. Sunt disponibile solutii variate in acest sens, incepand de la modul in care continutul este alineat si pana la felul in care acesta este redactat. Este importanta calitatea celui ce vizeaza imaginile, videoclipurile sau alte elemente de pe site.

Elementele vizuale

Fac aceste referire la componentele layout-ului, fiind create prin HTML, CSS, ori diverse alte programe pentru editarea grafica. Felul in care un site se prezinta la nivel vizual, ce elemente include acesta, sunt aspecte care conteaza, insa nu singurele de web design.

Tehnologiile vizate de site

Acestea nu se refera acum la cele bazale – CSS sau HTML, dar la tehnologiile care au in vedere modul de interactionare a elementelor de pe site, ce au fost create prin diverse tehnici de programare. Aplicatiile server – side, scripturile client – site sunt doar doua exemple in acest sens.

Performantele

Pentru a putea construi un site este necesara eliminarea oricaror erori, indiferent ca acestea influenteaza viteza de incarcare a site-ului, partea de hardware, cea de software. Sunt detalii care influenteaza in mod considerabil performantele. Iata un motiv pentru care un web designer trebuie sa acorde o atentie aparte acestui aspect.

Pentru site-urile care prezinta o retea interna deosebit de suprasolicitata, spre exemplu, specialistul trebuie sa stie ca nu este recomandat ca prima pagina sa prezinte o dimensiune prea mare.

Rolul site-ului

Cu siguranta am ajuns la punctul cel mai important pe care trebuie sa il vizeze web designer-ul. Care este motivul pentru care site-ul in cauza exista? Cand se cunoaste motivul pentru care a fost realizat, respectiv pentru care va fi construit, realizarea lui si organizarea va fi cu atat mai intuitiva.

Lista cu aspecte si parti pe care web designerul ar trebui sa exceleze la un moment dat continua. Pe fasttrackit.org gasesc cei interesati mai multe informatii cu privire la aceasta ramura a IT-ului, dar si cursuri specializate.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce trebuie sa stie cei care sunt interesati sa devina web designeri?

Comments

comments