Ce sa le mai luam copiilor? Jucarii clasice care nu si-au pierdut din popularitate

Deseori, prima jucărie a unui copil este animăluțul de pluș. Magazinele sunt pline de astfel de jucării. Există chiar și diferite afaceri dedicate personalizării acelor figurine de plus pentru cei mici și nu numai. Ca părinți, suntem tentați să creadem că astfel de jucării sunt banale și că vine un moment în viață când trebuie să renunțăm la ele. Dar este oare chiar așa? În realitate copiii de toate vârstele le îndrăgesc și uneori devin chiar atașați de aceeași jucărie timp de mulți ani.

Majoritatea modelelor de figurine de plus pentru cei mici oferă foarte multe beneficii educative. Cei mici învață cu ajutorul lor despre empatie, socializare, limbaj și cum să se comporte. Ba mai mult, prin simplele figurine de plus pentru cei mici, aceștia învață să recunoască și să asocieze cuvinte: pisică, urs, cățel, elefant, etc cu sunetele caracteristice fiecărui animal.

Dar trăim în sec al XXI-lea și putem merge chiar mai departe cu inovația în jucării. Putem apela la un instrument muzical special pentru copil, un set de lego Star Wars sau un fotoliu de plus pentru copii reprezentând animăluțul său preferat. Un fotoliu de plus pentru copii așezat în camera unde micuțul își petrece cel mai mult timp accentuează ideea unui spațiu sigur și personal pentru el.

Mai putem alege de pe rafturi și jucarii din lemn pentru copii. Poate că par de modă veche, dar de fapt sunt extrem de actuale. Fie că sunt cu personaje Disney sau Star Wars, ele rămân cele mai durabile și mai distractive pentru cei mici. Aceste jucarii din lemn pentru copii exersează și numeroase abilități legate de coordonare, motricitate, atenție, memorie și concentrare. Copilul poate învăța despre forme, culori sau cum să construiască folosind piese mai mici.

La vârste atât de fragede, copiii sunt plini de creativitate și curiozitate pentru lumea care îi înconjoară. De acest lucru trebuie să profităm. De cele mai multe ori, jucăriile cele simple sunt cele mai bune mijloace de a familiariza copilul cu lumea.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce sa le mai luam copiilor? Jucarii clasice care nu si-au pierdut din popularitate

Comments

comments