Ce-i de facut atunci cand caloriferul nu se incalzeste

Pe masura ce se apropie vremea rece, caloriferele care nu se incalzesc pot deveni o mare problema pentru locuinta. Ultimul lucru pe care ni-l dorim cu totii este o casa rece in mijlocul iernii! Deci, ce ar trebui sa facem atunci cand caloriferele se incapataneaza sa ramana reci?  Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii putem lua in considerare pentru a ajunge la radacina problemei si pentru a reda caloriferelor functia pentru care au fost create cat mai curand posibil.

De cele mai multe ori, caloriferul ramane rece din cauza unor probleme simple, usor de rezolvat. Primul lucru care ar trebui facut ar fi acela de a verifica sistemul de incalzire. Daca totul functioneaza optim, ar trebui verificat fiecare calorifer racordat instalatiei de incalzire. Urmariti, de asemenea, apa calda si timpul in care ajunge la temperatura dorita. Daca este cazul, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa sunati un profesionist pentru a va ajuta cu reparatiile.

Daca un singur sau mai multe calorifere nu se incalzesc, motivul cel mai frecvent pentru acest lucru este aerul pe care-l au in interior. Aerul prezent in calorifer poate determina incalzirea acestuia doar in partea de jos. In acest caz, este posibil sa fie necesara aerisirea radiatoarelor. Pur si simplu, utilizati cheia caloriferului pentru a desuruba putin surubul de aerisire, pana cand auziti un sunet. Dupa ce sunetul inceteaza si apa incepe sa curga, inchideti surubul de aerisire. Acum caloriferul ar trebui sa functioneze corect.

O alta problema ar putea fi legata de depunerile de calcar si resturi care se depun in urma functionarii prelungite. Un semnal care arata ca ar trebui curatat caloriferul este atunci cand acesta este cald in partea de sus si rece in partea inferioara. Depunerile pot opri incalzirea acestei zone, de aceea este nevoie de curatare.

Calorifere de aluminiu si din otel la cele mai bune preturi doar pe eCalorifere.ro!

Daca inca nu sunteti sigur cu privire la ceea ce determina lipsa de caldura in calorifere, cel mai indicat este sa cereti ajutor specializat. Accesati https://www.ecalorifere.ro/ si pe langa calorifere de aluminiu, otel, fonta, teava de cupru, centrale termice si alte accesorii de vanzare, veti putea intra in contact cu instalatori renumiti ce v-ar putea ajuta in problemele cu care va confruntati!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Ce-i de facut atunci cand caloriferul nu se incalzeste

Comments

comments