Cat de importanta este siguranta noastra

Daca stai intr-un scaun confortabil si citesti acest articol intr-un confort total, atunci nu vei simti nevoia de siguranta si te vei gandi ca aceasta nu este chiar atat de importanta. Daca esti intr-o situatie limita insa, nevoia de siguranta este primordiala.

Abraham Maslow, un bine cunoscut psiholog american, a realizat o piramida a nevoilor umane, in care nevoia de siguranta ocupa nivelul doi, dupa baza, ocupata de nevoile psihologice. Deasupra exista si nevoia de dragoste, de stima, autorealizare sau auto-transcendenta, insa daca vrei sa afli mai multe despre toate aceste nevoi, acest articol iti poate explica mai multe.

Ceea ce vom analiza aici este nevoia de siguranta. Aceasta este nevoia care apare imediat ce nevoile de baza, adica cele fiziologice, sunt satisfacute.

Nesiguranta poate avea foarte multe forme si oricare dintre acestea poate fi cu adevarat dramatica. Poate fi nesiguranta fizica datorita razboiului, nesiguranta datorita diverselor dezastre naturale sau nesiguranta datorita violentelor in familie. La fel, exista si nesiguranta in ceea ce priveste oamenii din jur sau nesiguranta economica.  Toate acestea trebuie sa fie satisfacute si sa se transforme in siguranta, pentru o viata cat mai fericita.

Cea mai mare nevoie de siguranta se intalneste la copii, deoarece acestia au o experienta mult mai mica decat restul oamenilor si evident, au o nevoie mai mare de protectie.

 

Cum se poate obtine siguranta?

 

Fiecare tip de siguranta se obtine in modalitati diferite. Siguranta financiara se obtine, de regula, prin munca, siguranta familiala prin intelegere, in timp ce siguranta fizica se obtine printr-o multime de metode. Cum o mare parte din timp ni-l petrecem acasa sau la locul de munca, este foarte important ca aceste locuri sa fie cele mai sigure locuri din viata noastra. Siguranta de acasa se poate obtine prin urmatoarele elemente:

  • O  constructie cat mai solida. Constructia casei trebuie sa fie cat mai solida si cat mai greu de patruns. Aceasta trebuie sa faca fata atat intemperiilor, cat si dezastrelor naturale sau hotilor. Astfel, este esential sa contina geamuri securizate, usi cat mai puternice si materiale cat mai rezistente la flacari sau la apa;
  •  Un sistem de alarma. Sistemul de alarma este si el foarte important. Iti poti dota casa cu alarma care sa se actioneze in momentul in care cineva necunoscut patrunde in locuinta, in momentul in care se simte miros de fum sau in momentul in care umiditatea este mai mare decat in mod normal;
  • Un sistem de supraveghere video. Daca vrei siguranta la superlativ si vrei sa acoperi toate elementele nesigure, atunci un sistem de supraveghere video este cea mai buna varianta pentru tine. Poti supraveghea de oriunde fiecare loc din casa si te poti bucura de flexibilitate maxima.

 

Astfel, nevoia de siguranta trebuie sa fie satisfacuta in totalitate, daca ne dorim o viata fara griji.