Calorifere aluminiu vs. calorifere otel – care este cea mai buna alegere?

Pentru a se incalzi in perioada iernii, oamenii folosesc in general incalzirea centralizata care presupune si folosirea caloriferelor in toata casa. Indiferent ca aleg o centrala pe gaz, pe lemne, sau orice alt tip de incalzire centralizata, va fi nevoie la un moment dat sa ia o decizie importanta, si anume alegerea caloriferului.

Pe piata de profil sunt disponibile mai multe variante de calorifere, de la calorifere aluminiu pana la cele de otel sau fonta, fiecare avand avantaje si dezavantaje. Pentru confortul ambiental, proprietarii pot alege fie calorifere otel, fie de aluminiu.

Reprezentantii https://www.ecalorifere.ro/ aduc in prim plan caracteristicile, avantajele si dezavantajele fiecarei variante in parte.

Criterii de alegere a caloriferelor pentru acasa

Primul lucru pe care trebuie sa il urmareasca utilizatorii in vederea alegerii celui mai bun calorifer este acela al acoperirii necesitatii de incalzire, astfel incat consumul sa nu fie exagerat si totodata sa existe un confort optim in toate camerele de locuit sau in care se desfasoara activitati lucrative. De asemenea, cei interesati de achizitie vor urmari si un alt aspect in alegerea caloriferelor, cel al garantiei de functionare, al fiabilitatii si al duratei de utilizare.

Un calorifer din aluminiu va functiona aproximativ 20 de ani, dar si mai mult, fiind o durata foarte convenabila pentru o astfel de investitie, avand in vedere faptul ca inlocuirea unui calorifer de aluminiu este simpla si usor de realizat.

De asemenea, se va pune accent si pe temperatura agentului termic ce traverseaza caloriferele, pentru ca ambele tipuri se comporta diferit. Asadar, caloriferul din aluminiu reactioneaza mai repede la agentul termic si degaja caldura mult mai repede, remarcandu-se intr-un mod special prin puterea de radiere a caldurii. Asadar, timpul in care camera va fi incalzita va fi mult mai scurt comparativ cu cel in care este montat un calorifer din otel.

Calorifere aluminiu | calorifere otel | www.ecalorifere.ro

calorifere aluminiu

Costurile de productie pentru un calorifer de aluminiu sunt mai mici comparativ cu al celor din otel, iar modul in care se integreaza fiecare model de calorifer in parte in aspectul noilor camere este un alt lucru ce trebuie avut in considerare. Maleabilitatea aluminiului in prelucrarea industriala este recunoscuta, motiv pentru care forma unui calorifer de aluminiu poate fi variata, comparativ cu panourile clasice ale caloriferelor din otel.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Calorifere aluminiu vs. calorifere otel – care este cea mai buna alegere?