Beneficiile castravetilor murati

iulie 22, 2016

Sfaturi de utilizare ale castravetilor
Nutriţioniştii afirma faptul că, intre alte beneficii, acesti castraveţi muraţi reprezinta si o sursă importanta si foarte bună de fibre naturale ce vor ajuta la digestie.

In acelasi timp, pe lista beneficiilor acestui aliment se numara si poate fi adaugat incluisv faptul că ei reuşesc să poata ţine sub control acea flora intestinală pe care o avem cu totii şi deasemeni tine departe bolile numeroase ce ţin de digestie.

La fel ca şi in cazul beneficiilor castravetilor cruzi, si cei muraţi conţin destul de puţine calorii şi deasemeni acestea ajută în perioadele cand tinem cure de slăbire. Intre altele, acesti castraveţii dupa ce au fost muraţi, au in componenta lor minerale, fier dar si calciu , magneziu şi reprezinta o sursă bună a vitaminei C. Acesti castraveti sunt indiaţi şi în perioadele cand avem diverse răceli şau infecţii respiratorii.

Pe listă benefiilor aduse de acesti castraveţi muraţi , beneficii pentru sănătate, poate mai trebui e bine sa punem incluisv faptul că datorită acestor cantităţi ale vitaminei B care se gaseste in ei, reuşesc să poata tranforma alimentele mâncate în energie necesara pentru organism. Acesti castraveţi, dupa ce au fost muraţi, pot aduce numeroase proprietăţi în privinta imbunatatirii si mentinerii sănătatii pielii.

Deoarece că au in componenta lor si antioxidanţi, castravetii previn inclusiv efectele nocive pe care le pot avea radicalii liberi. Se spune inclusiv faptul că antioxidanţii, cat si curcubina dar şi acidul cafeic, au niste efecte deosebite în privinta prevenirii cancerului, împiedicănd răspândirea oricarei tumori.

Beneficiile castraveţilor pentru sănătate
In ceea ce privesc proprietăţile pe care le au castravetii neconservaţi, nutritionistii afirma faptul ca atat coaja cat şi pulpa lora sunt niste surse foarte bune din complexul vitaminelor B, ca acestea conţin incluisv vitaminele A, C si E dar si acid cafeic, plus acid folic, alaturi de enzimele ce au rolul de îmbunătăţire al digestiei.

In acelasi timp, alte beneficii pe care le aduc acesti castraveţi neconservaţi pot fi incluisv faptul că au un conţinut marit de săruri minerale, de potasiu, de calciu la care se adauga magneziu, siliciu, zinc sau fier.

Pe aceeasi lista a beneficiilor castraveţilor trebuie sa notatm incluisv faptul că pot avea niste efecte şi în priveşte prevenirii hipertensiunii arteriale. Datorită acsetui conţinut de magneziu, de potasiu şi fibre, castraveţii pot ajută incluisv la reglarea tensiunii arteriale, cat şi la prevenirea diverselor boli cardiovasculare.

Deoarece 90% dintr-un castravete este apă, putem spune ca prin consumarea castravetilor vom aduce beneficii în privinta hidratarii, cu precadere a detoxifierii organismului.

Printre beneficiile pe care le au castaveţii cat şi faptul că acestea provoacă acţiune alcalină, prin intermediul substanţelor minerale, acestea neutralizează incluisv aciditatea gastrică şi pot ameliora chiar si ulcerul gastric. Deoarece au un efect diuretic, aduc organismului beneficii şi în privinta curăţarii rinichilor, împiedicănd formarea de calculi.



» Preluat de pe LivePr.ro
- Beneficiile castravetilor murati

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro