Baietii rai si barbatii buni

noiembrie 26, 2019

Poate fi extrem de riscant sa vorbesti despre barbati cu tonalitatea celui care critica anumite aspecte, oricat ai incerca sa fii de obiectiv. Barbatii nu sunt exhaustivi atunci cand se discuta despre ei (chiar si cand dezbaterile sunt intruchipari ale unor complimente), dar actiunile lor vorbesc, de cele mai multe ori, in numele lor.

Conform intalnirifete.com, aceste actiuni (transformate in variate motive) le-au determinat pe femei sa-i imparta in doua categorii. Asa ca, exista conceptul de „baietii rai” si „barbatii buni”. Cu o mica precizare: mai exista o alta „specie” umana care ii ierarhizeaza la fel – bizar totusi – barbatii care devin tati de fete. Stiu ei de ce!

Barbatii rai intruchipeaza imaginea celor atractivi de obraznici. Acei norocosi cu care femeile aleg mereu sa traiasca (macar pentru o perioada). Pentru o astfel de rezolutie exista si o explicatie stiintifica! Se spune ca hormonii sunt cei responsabili: in perioada ovulatiei femeile sunt influentate direct de catre hormoni in alegerea partenerilor potentiali tati ai copiilor lor.

“In saptamana dinaintea ovulatiei, femeile devin atrase de baieti sexy, rebeli si chipesi precum George Clooney sau personajul James Bond. Sub influenta hormonala a ovulatiei, femeile se conving singure ca este bine sa creada ca barbatii sexy vor fi devotati si tati mai buni. Asa se face ca in aceasta perioada, baietii rai vor parea cea mai buna alegere”, a declarat Kristina Durante de la Universitatea din Texas.

Masculinitatea si puterea de a concepe copii sanatosi este involuntar corelata cu acei barbati atractivi. Un adevarat oximoron – barbatii rai da’ buni.

Ei nu numai ca sunt fizic atractivi, dar au si in caracterul lor acel ceva „rau”. Fenomen numit psihologic „triada neagra” pentru ca amesteca trei trasaturi foarte puternice: “narcisismul, comportamentul impulsiv si natura exploatatoare si deceptionanta a machiavelicului”. Sau mai putem spune ca femeile cauta senzatii tari intr-o relatie. Virilitatea, sexul de calitate sunt asociate cu baietii rai.

Tot psihologii explica de ce “baietii rai” sunt rai: in majoritatea cazurilor ei sunt increzatori in exterior si raniti in interior. Comportamente declansate de necesitatea de a gestiona emotii - stimuli negativi; increderea in sine pana la infatuare ii protejeaza, ii face indestructibili. Aici intervine combinatia: incredere cu o usoara forma de vulnerabilitate pe care femeile o intiuiesc de obicei, dar care pare a fi o combinatie si mai atragatoare. Oricum, in general, avem nevoia egoista de a ne simti utili pentru oamenii mai dificili sau sufletele ranite.

Dar, povestile de dragoste cu baietii rai se termina de foarte multe ori prost…

In contrast, “barbatii buni” – cu care femeile refuza sa se intalneasca – isi poarta insecuritatea in vazul lumii, ca pe o pelerina de ploaie ce-i protejeaza pana la a-i indeparta pe ceilalti. Confundati cu cei sensibili, romantici, indulgenti sau altruisti, poarta povara de a fi plictisitori pentru cele mai multe femei.

Asadar, tot prost se termina...

Din fericire, Dumnezeu a impartit, in ultima zi a creatiei, ratiunea. Si i-a dat ratiunii capacitate de a tolera si de a echilibra nevoile emotionale si instinctele carnale. Asa am inteles noi femeile o alta notiune generala - incompatibilitatea sau compatibilitatea dintre oameni. Atunci percepi la individul la care aspiri aspecte dincolo de calificativele “bunul” sau „raul” mai sus descrise. Aspecte care te determina sa ramai sau sa pleci definitiv.

Nu spun ca o clasificare „baietii rai” vs “barbatii buni” nu are sens, doar ca semnificatia isi pierde utilitatea atunci cand un barbat si o femeie sunt facuti unul pentru celalalt.

Empatia (si ma refer la empatie atunci cand inseamna identificarea, prin trairi, cu alte persoane) bate orice clasificare.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Baietii rai si barbatii buni

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro