Asigurarea privată de sănătate poate crește productivitatea angajaților

mai 30, 2018

Potrivit unui studiu recent realizat la nivel mondial de Gallup, doar 13% dintre angajați sunt dedicați activității desfășurate la locul de muncă, restul având un grad scăzut de motivare, fapt reflectat negativ în activitatea profesională. În general, un angajat dedicat lucrează cu pasiune, depune efort pentru a obține rezultatele pe care le dorește și simte o conexiune reală cu brandul, elemente care generează creșterea productivității și a profitului.

De cealaltă parte, angajații demotivați sunt nefericiți, monopolizează atenția și timpul managerilor cu probleme inexistente și influențează, în mod negativ, activitatea companiei. Aceștia pot fi recunoscuți prin rutina zilnică: nu lucrează eficient, au o stare constantă de nemulțumire și frustrare, nu acordă suficientă atenție clienților sau termenelor limită și așteaptă, cu nerăbdare, următoarea pauză, fapt care generează pierderi și scăderea profitului.

În completare, statisticile publicate de Eurostat arată că România se află pe ultimele poziții în Uniunea Europeană din punct de vedere al gradului de ocupare a forței de muncă. În acest context, creșterea productivității angajaților devine o preocupare constantă a companiilor, iar una dintre soluțiile aplicate cel mai des este crearea unui pachet personalizat de compensații și beneficii, adaptat nevoilor și cerințele acestora. Principala strategie utilizată de manageri este oferirea unei asigurări private de sănătate echipelor pe care le conduc sub forma unui beneficiu semnificativ. Astfel, plata primei de asigurare permite angajaților și familiilor acestora accesul la servicii medicale la cele mai înalte standarde, în clinici și spitale private din România și din străinătate, inclusiv: consultații, investigații, imagistică, internări, operații și nașteri.

Planurile de asigurare privată de sănătate dedicate companiilor pot fi accesate prin intermediul MediHelp Internațional și includ, printre altele: asigurare pentru maternitate, investigații complexe, tratamente pentru cancer și transplant de organe, tratamente stomatologice în caz de accident, transfer medical de urgență, evacuare și repatriere, beneficiarii având acces la peste 425,000 furnizori de servicii de îngrijire medicală în toată lumea. Acestea sunt deductibile până la 400 euro / an, atât pentru angajator, cât și pentru angajat, iar în cazul în care 10 sau mai mulți angajați sunt incluși în plan, condițiile medicale preexistente sunt asigurate. afirmă Laura Afrasine, Director General MediHelp Internațional.

În acest context, tot mai multe companii investesc în realizarea pachetelor de compensații și beneficiilor motivante pentru angajați, cu scopul de a crește rata de retenție și gradul de productivitate la locul de muncă. Acest lucru este susținut de un studiu recent realizat de Manpower care arată faptul că 52% dintre angajatori oferă beneficii şi avantaje suplimentare candidaţilor, 51% investesc în dezvoltarea personalului existent, iar 48% oferă pachete salariale mai mari.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Asigurarea privată de sănătate poate crește productivitatea angajaților

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro