Aparatul de aer conditionat mobil, o varianta flexibila

A avea acasa sau in orice alta locatie un aparat de aer conditionat nu mai este de multa vreme un lux din punct de vedere al costurilor. Piata este abundenta in modele variate si accesibile, insa toate sunt eficiente in ceea ce priveste consumul de energie electrica.

In unele situatii, utilizatorii nu doresc sau nu pot sa instaleze un aparat de aer conditionat clasic, fix, asa ca opteaza pentru varianta mobila. Aceasta alternativa poate fi folosita cu succes atat in locuinte, cat si in spatii de business, de la cladiri de birouri pana la magazine, spatii de depozitare sau de productie. Principalul avantaj este tocmai flexibilitatea – poti muta aparatul in orice moment, oriunde ai nevoie. De asemenea, nu mai putem vorbi despre o instalare propriu-zisa, nu mai este nevoie de o interventie a unei persoane specializate.

Un aparat de aer conditionat portabil, mobil, trebuie sa fie insa cat mai compact, pentru a nu ocupa mult spatiu (sa nu uitam ca nu va fi suspendat, la fel ca unul clasic) si pentru a fi usor de transportat dintr-un loc in altul. Un aparat de aer conditionat mobil recomandat este dotat si cu filtru lavabil, astfel incat utilizatorul chiar sa detina controlul in mod real: filtrul se poate scoate cu usurinta si poate fi chiar spalat sub jetul de apa de la robinet, de preferat in cada.

Cand alegeti un astfel de aparat pentru climatizare, trebuie sa acordati atentie clasei energetice. In prezent, clasa A nu mai este varf de gama, tot mai multe modele merg in zona A++, chiar fara a ridica mult pretul. Mae atentie si la partea de zgomot – unele aparate de aer conditionat mobile pot fi destul de zgomotoase in utilizare.

Din multe motive, aparatul de aer conditionat fix este de preferat unuia mobil. Totusi, aparatele portabile sunt functionale si exista pe piata tocmai ca o nevoie a utilizatorului. Telecomanda, timer, Furtun de evacuare, accesorii instalare – iata elemente ce nu trebuie sa lipseasca dintre dotari. Poate fi utila si functia swing, iar unele aparate de aer conditionat asigura nu numai functie de racire, ci si functie de incalzire.

Aparatele moderne portabile puncteaza tot mai bine si la partea de design. Multe persoane sunt incantate nu doar de flexibilitate si simplitate, ci si de economiile de bani: aparatul de aer conditionat mobil are pret nu mai mare decat cel fix (in medie) si se elimina costul pentru kit de instalare clasic si mai ales pentru operatiunea de instalare – care de obicei costa 250 – 300 de lei.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Aparatul de aer conditionat mobil, o varianta flexibila

Comments

comments