Anvelopa viitorului

De mai bine de 100 de ani, vehiculele se rostogolesc pe perne de aer incapsulate in cauciuc. Anvelopa pneumatica a servit soferilor si pasagerilor atat pe sosea cat si in afara ei, insa noile design-uri ar putea schimba toata aceasta poveste.

Inca de acum 10 ani, o cunoscuta companie producatoare de anvelope, a anuntat ca va scoate pe piata un produs revolutionar: o roata fara aer. Aceasta nu foloseste componentele traditionale ale unei roti, ci merge pe modelul cu spite dispuse de-a lungul unui butuc fixat pe o axa. O banda flexibila este montata peste spite, formand marginea exterioara a pneului, adica partea care vine in contact cu drumul. Tensiunea si forta spitelor aplicate asupra benzii de rulare inlocuiesc presiunea aerului dintr-o anvelopa traditionala. In principiu, aceasta roata se aseamana cu una de bicicleta.

La contact cu drumul, spitele absorb socurile produse de impactul cu diverse pietre, gropi si alte suprafete, actionand la fel ca si presiunea aerului din anvelopele pneumatice. Benzile de rulare si spitele se deformeaza temporar, apoi revin la foma initiala. Aceasta roata a fost gandita cu tensiuni diferite ale spitelor, permitand diverse caracteristici de manipulare.

Desi inventia este una inovativa si stralucita, aceasta roata are si multe defecte. Cel mai rau dintre toate este vibratia care nu ar fi o problema daca nu ar provoca zgomot si caldura. Drumul pe distante lungi la viteze mari genereaza mai multa caldura decat se doreste. O alta problema implica industria anvelopelor, procesul fiind destul de diferit de cel al fabricarii unei anvelope penumatice. De asemenea, ar trebui facute schimbari in toate fabricile care adopta acest model, dar si in service-urile auto, ceea ce reprezinta un obstacol semnificativ in calea acestei initiative.

Anvelope noi sau second hand, jante de otel, jante de aliaj, preturi pentru toate buzunarele | anvelopaieftina.ro

jante de otel

Din cauza acestor neajunsuri, un astfel de pneu nu se va lansa prea curand, desi exista prototipuri. Pentru toti aceia care doresc sa aiba parte de anvelope noi sau second hand, depozitul Anvelopa Ieftina este locul in care ar fi indicat sa ajunga. Pe langa anvelope, aici se pot achizitiona si jante de otel sau aliaj. De asemenea, se pot depozita anvelopele nefolosite. Pentru mai multe detalii, site-ul https://anvelopaieftina.ro/ sta la dispozitie cu informatii relevante despre Anvelopa Ieftina si serviciile oferite!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Anvelopa viitorului

Comments

comments