5600 de cauze sprijinite prin Programul MOL pentru sanatatea copiilor

octombrie 29, 2012

Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania au lansat cea de-a patra editie a Programului – MOL pentru sanatatea copiilor, dedicat organizatiilor non-profit care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii care sunt afectati de boli cronice, sufera de dizabilitati sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

„In esenta, prin programul MOL – Pentru sanatatea copiilor este sprijinita munca de zi cu zi a unor echipe complementare, care lupta alaturi de parinti astfel incat copiii lor aflati in suferinta sa isi amelioreze starea de sanatate. Pe parcursul celor 3 ani de existenta a acestui program, MOL Romania a sustinut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro si astfel au fost ajutati 5.600 de copii cu nevoi speciale”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL Romania.

Lansarea programului a avut loc la Scoala Speciala Pascani, a carei oferta educationala si terapeutica este special conceputa pentru 133 de elevi cu deficiente mintale usoare, moderate, severe si asociate, copii cu varste intre 7 si 17 ani din Pascani si localitati limitrofe.

Participantii la eveniment au asistat la o sedinta de terapie prin arta cu „Artistii Speciali”, parte a activitatii desfasurate constant in scoala din Pascani prin finantarea asigurata de MOL Romania. Cabinetul de terapie prin arta de aici a utilizat tehnica olaritului si a modelajului, fiind coordonat de un specialist in terapie prin arta si 2 psihologi asistenti cu experienta in domeniu. Folosindu-se de utilajele specifice: roti de olarit, strung pentru decor, cuptor de ceramica, copiii de la Scoala Speciala Pascani au confectionat obiecte ceramice colorate. Ulterior, cu lucrarile lor s-au organizat 5 expozitii, unele cu ocazia unor conferinte si simpozioane desfasurate pe tema sistemului educational special.

„Rezultatele programului MOL - Pentru sanatatea copiilor organizat de Fundatia pentru Comunitate si finantat de MOL Romania au fost pozitive, terapia prin arta contribuind la dezvoltarea personala si stimularea autoexprimarii creative a copiilor cu deficienta mintala, precum si la facilitarea integrarii lor scolare, profesionale si sociale. La Scoala Speciala Pascani proiectul a avut un rol important si in randul comunitatii locale, mobilizand voluntari din partea Asociatiei Mesterilor Populari din Moldova, iar elevii de la scolile obisnuite din localitate s-au alaturat colegilor lor de la scoala speciala”, a spus András Imre, directorul executiv al Fundatiei pentru Comunitate.

La lansare, 5 organizatii dintre cele 17 finantate anul trecut au prezentat rezultatele obtinute pe parcursul desfasurarii proiectelor. Fundatia Vatra Pascanilor, Asociatia Bóbita din Targu Secuiesc, Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia pentru Promovarea Dezvoltarii Personale din Bacau si Asociatia Hip-Tep din Aiud au avut un schimb de experienta care a deschis calea unei colaborari ulterioare.

In cadrul proiectului MOL – Pentru sanatatea copiilor un ONG poate sa beneficieze de o suma de maximum 20.000 lei sub forma de prefinantare, pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Termenul-limita de depunere a cererilor de finantare este 2 noiembrie 2012. Cuantumul total al sponsorizarilor este de 300.000 lei.

Programul MOL – Pentru sanatatea copiilor este organizat de Fundatia pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Anuntul programului precum si formularul de candidatura pot fi descarcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro