4 motive pentru care bateria masinii se descarca

Cand bateria auto este moarta masina dvs nu mai porneste – farurile abia se mai aprind, iar motorul nu mai raspunde. Daca bateria iti moare in timp ce te afli la volan, in pustietate, sau intr-o dimineata cand deja ai intarziat la munca atunci este cu adevarat o mare problema. Dar ce provoaca descarcarea unei baterii auto?

Contrar opiniei generale, exista destul de multe lucruri care pot provoca acest lucru. Iata cele mai frecvente 4 motive:

  1. Uiti farurile aprinse.

Este o greseala pe care fiecare sofer a facut-o cel putin o data in viata. Ati venit de la munca obosit si v-ati grabit sa intrati in casa lasand farurile sau portbagajul deschise? Este suficient pentru ca bateria sa se descarce peste noapte. Chiar si luminile mici din plafonul masinii pot descarca bateria daca raman aprinse, indiferent daca folosesti o baterii performante, asa cum sunt acumulatori auto Bosch.

  1. Probleme electrice.

Chiar daca intoarceti cheia de contact, unele functii ale masinii raman in functiune. Este o chestiune normala pentru ca alarma, ceasul si setarile radio sa fie operationale tot timpul. Cu toate acestea, alte componente ar putea ramane aprinse daca exista o defectiune electrica. De exemplu, aprinderea luminilor portbagajului si a torpedoului, care de obicei raman oprite.

  1. Bateria este in stare proasta.

Intretinerea necorespunzatoare poate lasa bateria intr-o stare fragila, astfel incat este posibil sa nu retina electricitate pentru o perioada lunga de timp. Va fi vulnerabila la orice conditie, astfel incat, chiar si un consum mic, cum ar fi cel al memoriei radioului, poate omori bateria auto. In plus, o astfel de baterie nu se va comporta bine in conditii meteo extreme: cand e foarte cald sau foarte rece. Deci, trebuie sa ai grija de baterie pentru a nu avea surprize si este recomandat sa alegi doar acumulatori de calitate, cum ar fi acumulatori auto varta.

  1. Coroziune sau conexiune slaba.

Acestea sunt consecinte tot ale proastei intretineri a bateriei. Contactul slab la borne sau corodarea bornelor nu vor permite functionarea corecta a sistemului de incarcare. Astfel, bateria se poate defecta chiar si atunci cand conduceti. Multe modele de autovehicule utilizeaza alternatorul pentru a alimenta radioul, ceasul, luminile si alte componente mici. In cazul in care bateria nu se incarca corect, ar trebui sa fie verificata de un mecanic profesionist.


Comunicat preluat de pe www.livepr.ro – 4 motive pentru care bateria masinii se descarca

Comments

comments