4 greșeli pe care să le eviți în fabricarea aditivată

octombrie 7, 2021

Indiferent de nișa în care activăm, probabil că cea mai sănătoasă strategie de învățare este trial & error - adică încercare și eroare până când identificăm un rezultat favorabil. Inclusiv în fabricarea aditivată, e bine să începi fiind conștient de unele greșeli majore de evitat, care ți-ar putea încetini progresul. E firesc, oricum, să faci greșeli - însă nu trebuie să înveți doar prin „the hard way”. Ți-am pregătit 5 greșeli frecvente pe care ar trebui să le eviți în începuturile tale în tehnologia printării 3D.

Greșeala #1 - Nu ești suficient de flexibil

Să începi un proiect sau un business nou înseamnă că vei încerca lucruri atipice, le vei testa, le vei îmbunătăți și vei găsi soluții din ce în ce mai bune - cu alte cuvinte, flexibilitatea este crucială. Una dintre greșelile majore pe care începătorii le fac este că nu sunt suficienți de flexibili. Când începi prototiparea, va dura până vei ajunge la un produs eficient, precis și accesibil - până atunci, trebuie să fii flexibil și să ajustezi din mers.

Greșeala #2 - Nu te documentezi suficient de mult

Pentru un rezultat extra-mulțumitor, nu este suficient să citești un singur articol sau să asculți un singur podcast - este nevoie de un proces de învățare de cel puțin 2 luni ca să deprinzi arta fabricării aditivate. Iar documentarea nu se oprește odată ce ai învățat procesul.

Trebuie să fii într-o continuă căutare pentru cea mai bună imprimantă pentru nevoile tale, filamentele ideale, temperaturile potrivite - învățarea nu se oprește, de fapt, niciodată. Este cu adevărat PLA filamentul potrivit pentru tine sau ar merita să încerci și altceva?

De ce nu este produsul tău la fel de precis și calitativ ca al altora, unde greșești? Trebuie să printezi un obiect mare dintr-o singură bucată sau fragmentat? Toate aceste întrebări își găsesc răspunsurile în documentarea ta, care trebuie să fie un proces continuu pentru printare 3D reușită.

Greșeala #3 - Ignori diferențele dintre materiale

Să alegi materialele potrivite pentru produsul tău este, de fapt, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci. Cere mostre, pune întrebări, sfătuiește-te cu cei din comunitatea printării 3D ca să găsești materialul potrivit pentru tine.

Dacă vei alege un material plastic doar pentru că e soluția cea mai ieftină sau pentru că ți-a apărut primul în căutări, nu vei fi mulțumit - trebuie să găsești producătorul care îți oferă materialele cu proprietățile mecanice necesare proiectului tău.

Ai nevoie ca produsul tău să fie flexibil, rezistent la căldură sau la apă? Materialele de astăzi sunt cu adevărat inovatoare și variate, însă trebuie să te asiguri că îl găsești pe cel potrivit nevoilor tale.

Greșeala #4 - Nu ești suficient de curios

Să fii curios și deschis noilor tehnologii și experimente este un factor de bază în fabricarea aditivată - știai că îți poți crea propria îmbrăcăminte, încălțăminte, accesoriile prin fabricarea 3D?

Știai că ai de ales între zeci de producători de imprimante 3D, printre care Ultimaker și Formlabs? Fii suficient de curios încât să treci prin mai multe tehnologii, filamente, materiale și tehnici în fabricarea 3D - rezultatul va fi o paletă mai largă de opțiuni, din care o poți alege pe cea care ți se potrivește.

Nișa fabricării aditivate este în continuă dezvoltare - și așa va fi pentru următorii ani. Specialiștii preconizează că imprimarea 3D nu va mai fi doar un hobby, așa cum tindem să o vedem acum, ci mai degrabă un stil de viață.

E important de menționat că imprimarea 3D a evoluat atât de mult încât ne permite să construim case locuibile și poate chiar salva vieți - de la piele realizată artificial, până la proteze și implanturi, fabricarea aditivată cucerește din ce în ce mai multe industrii.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro