2007: Grupul Omniasig va intra pe piata pensiilor private

mai 21, 2007

Grupul Omniasig a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) primele documente necesare constituirii unei noi societati care va administra un fond de pensii administrat privat (pe pilonul II) si fonduri de pensii private facultative (pe pilonul III), informeaza un comunicat remis vineri de Omniasig.

Noua companie din cadrul Grupului Omniasig va avea ca actionari principali pe TBI Holding si Omniasig - Vienna Insurance Group, ambele companii cu experienta indelungata pe pietele financiare si de asigurari.

Potrivit Omniasig, in urma analizei pietei, compania a decis lansarea concomitenta pentru cei doi piloni de pensii private.

“Acest demers este unul de natura strategica, noua firma urmand sa se pozitioneze ca furnizor de servicii integrate de pensii si intentionand sa valorifice toate oportunitatile din piata in dublu sens - atat pentru clientii sai cat si pentru cresterea expertizei grupului”.

Odata cu obtinerea autorizarii, noua societate specializata in activitatea de administrare a fondurilor de pensii private, va demara o campanie de comunicare si educare, care se va adresa tuturor grupurilor tinta identificate pentru cele doua sisteme de pensii.

TBI Holding, unul dintre operatorii principali ai pietelor din Europa Centrala si de Est, este o societate de investitii financiare care ofera o gama larga de produse de profil - pensii, asigurari, administrarea activelor, leasing, credite. In Romania, TBI Holding este prezent prin intermediul a patru societati - TBI Leasing, TBI Credit, SIRA - societate de administrare a investitiilor si Omniasig Asigurari de Viata.

Omniasig Vienna Insurance Group este unul dintre liderii pietei romanesti de asigurari, detinand o cota de piata de aproximativ 12 la suta din piata asigurarilor generale. ( BankingNews - www.bankingnews.ro )

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro