10 motive pentru a-ti incuraja copiii sa faca exercitii la matematica

aprilie 18, 2015

Exercitiile de matematica ale temei de acasa par adesea cele mai plicticoase, iar multi copii se lasa cel mai greu convinsi sa se aseze jos pentru a rezolva acest tip de exercitii. Motivul pentru care matematica este privita in acest mod are legatura cu modul gresit de prezentare folosit de sistemul de invatamant actual. Matematica este o stiinta exacta care are toate sansele sa plictiseasca un copil obisnuit cu jocuri inventive unde accentul se pune pe creativitate si gandire libera.

Matematica trebuie prezentata asa cum au intuit cei de la www.123edu.ro, intr-un format interactiv, colorat, inspirat, care sa aduca mai mult a joaca decat a sesiune plicticoasa de exercitii la matematica. Exista destule motive pentru care problema modului in care copiii se descurca la matematica nu trebuie tratata cu superficialitate, in mod special din moment ce matematica este genul de stiinta care trebuie inteleasa progresiv, notiunile de baza fiind extrem de importante pentru performanta ulterioara.

Timpul petrecut rezolvand teste sau exercitii matematica este timp investit in viitorul celor mici, pentru ca:

1. Matematica ajuta la dezvoltarea capacitatii de studiu pentru ca promoveaza logica, nevoia de atentie, capacitatea de memorare, capacitatea de concentrare si perseverenta. Mai mult ca orice materie din programa scolara pentru clasele primare, matematica functioneaza ca o excelenta treapta pregatitoare pentru alte domenii de studiu pe mai tarziu.

2. Matematica ajuta la dezvoltarea unei etici corecte de munca. Diversele exercitii la matematica cu care se confrunta cei mici pot adesea pune dificultati si ajuta astfel la dezvoltarea unor trasaturi importante de caracter precum perseverenta, munca in echipa, recunoasterea nevoii de ajutor, dar si satisfactia lucrului incheiat cu succes, chiar si atunci cand parea imposibil.

3. Matematica pune bazele pentru studiul unor subiecte mult mai complicate, ajutand la dezvoltarea gandirii logice si rezolvarii de probleme in acest mod. Este de asemenea prima materie care ii invata pe cei mici cand de importanta este o baza solida de cunostinte teoretice pentru aplicatiile practice.

4. Matematica ajuta la dezvoltarea increderii in sine in momentul in care apar probleme dificil de rezolvat. Aceasta stiinta exacta demonstreaza faptul ca intotdeauna va exista o solutie logica, atata timp cat sunt corect analizate toate datele problemei.

5. Matematica este extrem de importanta in cariere de viitor precum programare, IT, inginerie, stiinta si multe altele. Conform unei serii de studii realizate pe baza datelor obtinute la recensaminte, cele mai bine platite joburi sunt in general cele pentru care este nevoie de cunostinte cel putin medii sau avansate de matematica.

6. Conform statisticilor, copiii care sunt ajutati sa inteleaga matematica inca de la varste fragede se descurca mai bine din punct de vedere academic pe tot parcursul perioadei de scolarizare. Acestia au rezultate mai bune la testele clasice de inteligenta, sunt mai motivati si in general mai relaxati in timpul scolii. Elevii care exceleaza la matematica in clasele primare sunt in general atrasi si de fizica, logica sau informatica si se descurca excelent inclusiv pe aceste domenii.

7. Matematica este o parte importanta a examenelor de admitere in liceu, a BAC-ului pentru profilul real si admitere la facultate pentru diverse specializari extrem de cautate. Cunoasterea aprofundata a matematicii la care se poate ajunge doar prin rezolvarea periodica de exercitii la matematica poate fi biletul pentru a intra cu bursa la o facultate de prestigiu.

8. Matematica ajuta la dezvoltarea lobului frontal. Lobul frontal se opreste din dezvoltare abia la varsta de 25-27 de ani, deci modul in care copiii si tinerii se dedica studiului si dezvoltarii capacitatii de absorbtie a informatiei este determinat pana la aceasta varsta. Matematica este unul dintre subiectele care foloseste cel mai mult din capacitatea de gandire logica, memorare si folosire a informatiei memorate, fiind astfel un excelent exercitiu pentru creier.

9. Matematica se afla pe lista de subiecte de studiu a multor facultati care nu sunt in mod necesar axate pe profilul real. Poate fi vorba de un singur curs de matematica in 3 ani de studiu, insa acest curs trebuie promovat, iar ideea de a avea nevoie de meditatii in facultate pentru a compensa seriile de exercitii la matematica care nu au fost rezolvate corespunzator in liceu si chiar scoala generala nu este intocmai una atractiva.

10. Matematica ajuta adultii sa faca alegeri economice intelepte. Cunostintele de matematica sunt necesare in viata de zi cu zi, iar multi adulti se confrunta cu aceste situatii fara sa realizeze macar, totul de la planuirea unui fond de pensii pana la planificarea economiilor pentru vacanta mult visata si chiar drumul pana la supermarket este influentat de cunostintele de matematica si modul in care acestea sunt aplicate, rapid si intuitiv.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro