Protejarea pielii prin echipamente de protectie

iulie 4, 2015

Importanta folosirii echipamentelor de protectie, atunci cand vorbim de protejarea pielii, nu poate fi indeajuns subliniata.

Afectiunile pielii, precum dermatita de contact, cancerul de piele sau alte leziuni/infectii, reprezinta reprezinta a doua, cea mai intalnita, afectiune la locul de munca si poate fi extrem de costisitoare, atat pentru angajat cat si pentru angajator.

Leziunile de la nivelul pielii si cauzele lor pot fi incadrate in 4 grupe:

  • Agenti chimici care intra in contact cu pielea prin atingerea suprafetelor contaminate, imersie sau stropire

  • Agenti fizici precum temperaturile extreme, radiatia solara sau ultravioletele, nocive pentru piele prin expunere prelungita.

  • Traume mecanice aparute sub forma frictiunii, presiunii, abraziunii, laceratiilor si contuziilor.

  • Agenti biologici sub forma parazitiilor, microorganismelor, plantelor si animalelor pot avea efecte nedorite prin expunere la piele.

Orice tip de echipament de protectie care joaca rolul unei bariere intre piele si agentul la care este expus, poate fi considerat drept protectie cutanata. Intrucat foarte multe sarcini sunt efectuate cu ajutorul mainilor, manusile sunt esentiale pentru protejarea pielii. Exemple de manusi folosite drept echipament de protectie sunt cele din cauciuc, cele rezistente la taiere, cu protectie mecanica, manusile pentru drujba sau manusile rezistente termic.

In afara manusilor, imbracamintea de protectie ofera, de asemenea, un plus de siguranta pielii. Halatele de lucru, spre exemplu, sunt folosite pentru protectie impotriva agentilor chimici, combinezoanele de vopsitor blocheaza contactul cu particulele minuscule de vopsea, iar jachetele vatuite si impermeabile permit desfasurarea activitatii in cele mai aspre conditii.

Mastile de sudura, pe langa, evidenta, protectie a ochilor, impiedica si contactul fetei cu stropii incinsi, rezultati in procesul de lucru.

Incaltamintea de protectie adecvata, ofera suport termic pielii, atat in situatii de temperatura scazuta (lucrul in camere frigorifice), cat si in caz de caldura excesiva (asfaltatori).

In concluzie, in multitudinea de situatii care pot provoca afectiuni pielii, echipamentele de protectie isi gasesc un rol esential, pentru buna desfasurare a muncii si mentinerea in siguranta a muncitorului.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro