O molecula din mugurii de broccoli poate reduce simptomele de autism

octombrie 15, 2014

Un studiu la scara restransa, desfasurat de Universitatea John Hopkins din SUA, a aratat faptul ca sulforafanul, un compus ce poate fi gasit in mugurii de broccoli, are efecte benefice asupra pacientilor afectati de autism.

La studiu au participat 40 de persoane, dintre care 26 au primit sulforafan in doze de 27 miligrame zilnic, iar ceilalti au primit tratament cu placebo. Comportamentele pacientilor au fost monitorizate dupa 4, 10 si 18 saptamani, apoi tratamentul a fost intrerupt, fiind realizata o evaluare finala.

Pacientii, cu varste cuprinse intre 13 si 27 de ani, prezentau initial simptome de autism moderat sau sever. La majoritatea participantilor, compusul a dus la imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste comunicarea verbala si interactiunile sociale ale acestora, comparativ cu cei supusi tratamentului cu placebo. Dupa ce s-a intrerupt administrarea moleculei din broccoli, toti pacientii au revenit la starea initiala dinainte de inceperea tratamentului.

Se estimeaza faptul ca, in prezent, autismul afecteaza aproximativ 1-2% din populatia totala a Globului, fiind mai frecvent la persoanele de sex masculin. Specialistii declara ca va mai trece o perioada destul de lunga, fiind nevoie de mult mai multe studii si investigatii, pentru a putea intelege cauzele biologice ale acestei boli.

Deocamdata, urmatorul pas este testarea mai complexa a moleculei din mugurii de broccoli, pentru a descoperi rolul acesteia in tratarea autismului. Desi studiul a fost efectuat la scara restransa, rezultatele sunt promitatoare, initiatorii fiind convinsi ca vor oferi noi perspective in acest domeniu medical.

Sursa: Science Alert

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro