Despre medicina alternativă

noiembrie 24, 2017

Există o luptă pentru supremație, veche de când lumea, între medicina alopată, tradițională, acceptată consensual și demonstrată științific și medicina alternativă, neconvențională, în fapt un  termen-umbrelă pentru o diversitate aproape incontrolabilă de sugestii de vindecare prin tehnici, substanțe, principii, practici de tratament, nerecunoscute de lumea medicală oficială, dar care continuă să capete tot mai mulți adepți datorită rezultatelor lor spectaculoase, în anumite situații. În această a doua categorie intră, ca să amintim doar câteva,  bioenergoterapia, homeopatia, Ayurveda, aromoterapia, acupunctura, cristaloterapia, reflexoterapia, terapia Bowen, Noua medicină germanică ș.a.

O diferență esențială între cele două tipuri de medicină constă în modul de abordare: dacă medicina alopată se focalizează pe tratarea simptomelor de natură fizică, de cele mai multe ori, acționând fragmentar, pe anumite sisteme fiziologice, medicina alternative abordează omul holistic, trup și suflet, încercând să acționeze sistemic.  Ironic este că, la începuturile ei, și medicina tradițională stabilise, ca axiomatic, caracterul complex al omului și interconexiunea dintre micro și macro-cosmos, în ceea ce îl privește. Părintele medicinii, Hipocrate, este primul care statuează natura holistică a organismului uman. Zece secole mai târziu, Paracelsus vedea starea de boală sau starea de sănătate a unui om în raport clar de interdependență cu raportarea lui la natură, la macrocosmos. Pe parcurs, odată cu hiperspecializarea medicinei științifice s-a îngustat și perspectiva din care este văzut omul, tot mai redus la organic.

Boala este o tulburare a armoniei ființei pe toate palierele

Medicina alternativă urmărește redobândirea echilibrului omului din toate punctele de vedere: fizic, mental, spiritual, emoțional, boala fiind percepută ca o tulburare a armoniei  ființei pe toate palierele, nu ca o disfuncție izolată, redusă la funcționalitatea unui organ. Vestea bună ar fi însă că, în ultimul timp, se tinde spre complementarizarea celor două tipuri de terapii, și nu spre excluderea fără drept de apel a uneia dintre ele, ceea ce reprezintă un pas înainte spre o mai eficientă tratare a omului. Există foare mulți medici, formați instituțional în domeniul medicinii alopate care preferă să își lărgească aria de competență și să se supraspecializeze în terapii alternative: homeopatia, reflexoterapia, presopunctura, acupunctura sunt printre cele mai solicitate. Astfel de cursuri autorizate sunt oferite și de compania Ram-Info,  centru de dezvoltare personală, formare profesională și calificare, în condiții de impecabilă exigență și inalienabil profesionalism. În ceea ce privește oferta de cursuri masaj, paleta este foarte bogată și diversificată, și include, de la curs tehnici orientale de mesaj terapeutic, curs de presopunctură, curs de masaj somatic, la curs de drenaj limfatic, curs de masaj reflexogen și altele. Mai multe detalii și informații sunt disponibile la adresa http://www.raminfo.ro/.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Despre medicina alternativă

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro