Cum sa mentinem bateriile auto

Cele mai multe baterii vor continua sa functioneze bine timp de 3 pana la 5 ani. Mentinerea masinii dumneavoastra pe o schema de intretinere si testare regulata la mecanic va asigura, de asemenea, functionarea corecta a bateriei. In plus exista lucruri pe care le puteti face singuri pentru a ajuta prelungirea duratei de viata a bateriei. Mentineti si prelungiti durata de viata pentru o gama larga de baterii auto verificand-le si curatandu-le in mod regulat si incarcandu-le atunci cand este necesar.

Cele mai multe baterii auto au o carcasa din plastic greu, cum sunt bateriile auto Rombat, cu doua terminale, pentru a conecta firele pozitive si cele negative la masa. Terminalele sunt de obicei fabricate din plumb sau alama si pot arata ca doua degetare. Terminalele pot fi de asemenea doua suruburi filetate sau doua gauri filetate pe partea din fata a bateriei. Faceti o fotografie inainte de a scoate cablurile pentru a va asigura ca le veti pune inapoi cum trebuie si cele pozitive si negative nu se inverseaza.

Este o idee buna ca verificarea bateriei sa fie facuta doar de un expert care stie cum sa verifice nivelul apei intr-o baterie. Pe piata mai exista baterii care nu au nevoie de intretinere – ele rareori au nevoie de apa. Pentru bateriile care nu necesita intretinere, puteti verifica nivelul apei al bateriei la fiecare 2 sau 3 luni. Apa trebuie sa atinga doar partea inferioara a orificiului de umplere al bateriei.
Trageti capacele de umplere ale bateriei pentru a verifica nivelul lichidului. Unele baterii nu au capace de umplere deoarece sunt fabricate astfel incat nu au nevoie de apa.
Reincarcati bateria numai cu apa distilata, daca nivelul este scazut. Se toarna apa in celula utilizand o palnie. Nu puneti mai mult decat e necesar. Asteptati ca apa sa ajunga in partea inferioara a orificiului de umplere. Nu depasiti niciodata gaurile de umplere.

Curatati bornele bateriei cu o perie de sarma la fiecare 6 pana la 8 luni. Scoateti conectorii de la borna bateriei mutandu-i de la o parte la alta si tragandu-i usor. Inmuiati peria de sarma intr-o pasta de bicarbonat de sodiu amestecata cu apa distilata. Frecati usor terminalul pentru a obtine o stralucire si pentru a elimina acumularea de acid uscata. Stergeti cu o carpa uscata.

Ungeti bateria cu uleiuri concepute pentru temperaturi ridicate. Aplicarea lubrifiantului va proteja bateria impotriva ruginirii si a coroziunii.


» Preluat de pe LivePr.ro
Cum sa mentinem bateriile auto

Comments

comments