Cine a inventat oglinda?

small_20361

Desi par obiecte comune, oglinzile nu exista de la inceputurile omenirii, Oglinda a fost inventata in Germania in urma cu aproape 200 de ani.

In 1985, chimistul neamt Justus von Liebig a dezvoltat o tehnica prin care a reusit sa lipeasca o pelicula foarte subtire de argint pe o parte a unei bucati de sticla. Tehnica a fost imediat preluata si dezvoltata, ceea ce a dus la posibilitatea productiei in masa a oglinzilor.

Oglinzile moderne isi au originea in secolul al XIX-lea, dar aceste obiecte exista de mult mai multa vreme. Potrivit unui studiu realizat in 2006, Turicii au fost primii care faceau oglinzi din pamant si sticla vulcanica, cu aproximativ 8.000 de ani in urma. Mai tarziu au aparut oglinzile facute din cupru slefuit, in jurul anilor 4000 i.e.n. Apoi, in jurul anilor 2000 i.e.n in America de Sud si america Centrala au aparut mestesugari specializati in oglinzi, care foloseau piatra slefuita. La randul lor, chinezii s-au specializat in oglinzi, pe care le produceau din bronz.

Chiar daca au devenit populare, oglinzile nu au fost bine primite de toata lumea. Unii au fost cuprinsi de spaima cand si-au vazut reflectia.

 

Adauga comentariu