Afla care sunt alimentele miracol de primavara!

Printre alimentele care au puteri terapeutice asupra organismului si care apar indeosebi primavara regasim spanacul, leurda, stevia, loboda si urzicile, ne informeaza nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Nutritionista sustine ca spanacul este un aliment foarte sanatos pentru organism deoarece contine fier, calciu, beta-caroten, clorofila, vitamina B6, vitamina C si potasiu.

Spanacul mai contine si sulf care ajuta la detoxifierea ficatului, in timp ce vitamina A ajuta la o mai buna vedere pe timp de noapte datorita continutului in flavonoizi. Spanacul este numit de francezi ” matura stomacului”. Acest aliment poate fi consumat fiert sau sub forma de salata. Frunzele rezista in frigider 7 zile iar in congelator 6 luni.

Salata este un alt aliment minune pentru organism, fiind saraca in calorii, cu 90% continut de apa, contine mult acid folic, potasiu, beta-caroten si vitamina C. Consumul de salata reduce riscul de boli cardiace, de cancer si ajuta si la insomnii.

Stevia este foarte sanatoasa de aemenea, impotriva hipertensiunii, constipatiei si diareei iar extern se foloseste pentru rani si eczeme.

Nici urzicile nu trebuie uitate, fiind bogate in vitamine si minerale, ele mentin oasele puternice si ajuta la mentinerea digestiei.

Sursa: Agerpres

Comments

comments