Ce se intampla cu finantele personale dupa casatorie?

martie 7, 2017

Cu timpul, ne dăm seama că banii devin cea mai mare problemă pentru cuplurile căsătorite, problemă care este principala cauză de divorț. Acest lucru se întâmplă și după luna de miere atunci când te întorci la viața obișnuită și realizezi că totul s-a schimbat pentru totdeauna și finanțele tale personale de asemenea.  În acest caz, niciun credit sau împrumut rapid nu este o soluție.

Orice credit rămâne după căsătorie tot al tău. Chiar dacă îți schimbi numele, orice raportare a creditelor tale este tot a ta. Dacă aplici pentru un împrumut prima casă, istoricul fiecărui partener al cuplului va fi luat în considerare. Ai discutat cu viitorul tău partener de viață să aveți un cont comun sau separat? Astfel, poți păstra conturile separate dacă dorești să fii independent din punct de vedere financiar. Păstrând conturile separate, fiecare dintre parteneri își va putea urmări propriile cheltuieli.

Dacă dorești să ai un cont comun cu partenerul tău, acest lucru te va scăpa de a împărți facturi și costuri la doi și vei avea acces la toți banii în cazul în care se întâmplă ceva cu partenerul tău de viață. O altă soluție ar fi să păstrați conturi separate pentru cheltuieli și să deschideți un cont comun pentru facturi, economii și alte lucruri pe care le necesită un cuplu.

Cât despre datorii, trebuie să vorbești cu partenerul tău încă înainte de căsătorie. Datoriile nu ar trebui să fie un subiect taboo în cuplu. A te căsători nu înseamnă a lua implicit asupra ta datoriile partenerului tău, însă acest lucru nu ar trebui să te împiedice să discuți despre aceste datorii. Pot fi și împrumuturi care sunt contractate în timpul căsătoriei, de aceea, creditorii vor fi atenți la istoricul datoriilor fiecărui partener.

Totuși, o întrebare importantă apare pentru cupluri după căsătorie. Este de preferat ca fiecare partener din cuplu să-și păstreze finanțele personale separat? Multe cupluri au nevoie de conturi separate pentru a păstra armonia în relația lor. Ei cred că dacă fiecare partener are propriul cont, acest lucru va evita conflictele din cauza banilor care duc, de multe ori, la despărțire. Însă sunt alții care cred că a avea conturi separate poate duce la egoism în cuplu. Majoritatea, totuși, spune că partenerii din cuplu trebuie să aibă conturi separate pentru a împiedica diferendele ce apar din diferitele stiluri de a cheltui.

Conflictele din cauza banilor apar atunci când o persoană care cheltuie foarte mult se căsătorește cu o altă persoană care este foarte economă. Conturile separate sunt, în acest caz, soluția ideală. Un lucru important trebuie să fie știut de fiecare partener din cuplu. Secretele, în ceea ce privește banii în cadrul unui cuplu, nu-și au locul.

Un cuplu trebuie să-și mențină și un buget comun în același timp cu un scop financiar ce îi unește pe membrii cuplului. Și un credit doar cu buletinul nu trebuie să fie un secret în cuplu. Comunicarea este cheia pentru un cuplu de succes în viață, dar și în privința finanțelor.  Finanțele personale după căsătorie trebuie să rămână, măcar în parte, ale tale.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro